Hlavní obsah

Perverze v Chicagu

Foto: www.cinoherniklub.cz

Marek Taclík a Lucie PernetováFoto: www.cinoherniklub.cz

Reklama

Pražský Činoherní klub nabízí pod režijní taktovkou Ondřeje Sokola, kterého jsme si oblíbili jako herce ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, příběh nabitý sexem o čtveřici postav a jejich obyčejných lidských touhách...

Článek

Ani jeden ze čtveřice protagonistů hry, která odstartovala hvězdnou kariéru amerického autora Davida Mameta, nemá partnera. Bernard neustále Danovi vypráví o svých sexuálních záletech a zážitcích, které jsou ale jen výmysly. Ve skutečnosti je Bernard člověk, který není schopný navázat milostný vztah. Ani rozvedená Joan v podání excelentní Ivany Chýlkové to nemá s muži lehké, a tak krmí přítelkyní Deborah kritikou opačného pohlaví... Jak se povede vypořádat postavám se situacemi, milostnými, přátelskými a sexuálními vztahy a kdo z dvojice spřátelených párů nakonec podlehne?

Kritiky na tuto hru jsou většinou velmi pochvalné. „Sexuální perverze v Chicagu, tedy v Činoherním klubu, patří k velmi razantním inscenacím tohoto souboru. Lehkost hry se může zdát zvrácenou, ale v tom je její síla. Režisér Ondřej Sokol velmi dobře vedl herce ve výkladu situací, a tím pádem poskytl divákovi možnost jasné čitelnosti, byť z několika možností. No není to zvrácené?" zamýšlí se například jeden z kritiků Josef Meszáros.

V hlavních rolích můžete vidět Ivanu Chýlkovou (Joan), Jaromíra Dulavu (Bernard), Marka Taclíka (Dan) a Lucii Pernetovou (Deborah).

Foto: www.cinoherniklub.cz

Ivana Chýlková jako JoanFoto: www.cinoherniklub.cz

Reklama

Načítám