Hlavní obsah

Pěstování v souladu s přírodou!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý chce mít pěknou zahradu, zdravé rostliny a bohatou úrodu. Ovšem škůdci jsou všudypřítomní a napadají a ničí rostliny. Kteří teď nejvíce škodí?

Článek

Za největší škůdce rostlin na zahradě jsou považováni slimáci a mšice. Slimáci dokážou během pár dnů sežrat neuvěřitelné množství rostlin, a tím způsobit značné škody.

Letošní zima byla poměrně atypická, a tak je třeba připravit se na množství slimáků. Nejspolehlivější ochranou je používání návnad.

Proti slimákům bojujete na zahradě, proto je vhodné používat návnadu, která neohrožuje zdraví lidí ani zvířat. Takový je přípravek od firmy Neudorff - Ferramol, jehož účinnou látkou je fosforečnan železitý, běžně se vyskytující v přírodě. Při použití přípravku Ferramol zůstává povrch záhonů čistý, protože slimáci se po požití granulí stáhnou do skrýší, kde později uhynou.

Mšice jsou velmi nepříjemný savý hmyz, který škodí zejména na mladých výhonech rostlin, listy jsou zkroucené, rostliny jsou oslabené. Preventivní ochrana spočívá v pravidelné kontrole rostlin. Nejúčinnější však jsou postřiky. Vhodné je zvolit postřik, který je funkční a zároveň šetrný.

Mšice nejčastěji napadají mladé výhony rostlin

Přípravek Neudosan od firmy Neudorff, jehož účinnou látkou je draselná sůl přírodních mastných kyselin, působí na dospělce i na larvální stadia škůdců a není u něj stanovena žádná ochranná lhůta. Ošetřenou zeleninu, bylinky, drobné ovoce je možné po aplikaci konzumovat.

Na zahradě nebo v okolí obydlí mohou obtěžovat mravenci. Při stavbě hnízda mravenci často poddolují cesty, dlaždice. Budování nové mravenčí kolonie probíhá ve skrytu a zpočátku nenápadně za obložením stěn, venku pod kameny, v trávníku.

Spolehlivě se mravenců zbavíte za pomoci přípravků firmy Neudorff, jejichž účinné látky jsou pouze přírodního původu.

Přípravek Loxiran Mravenčí bufet obsahuje účinnou látku spinosad. Mravenci přijímají návnadový roztok a odnášejí ho do mraveniště, kde jím krmí dělnice, larvy a královnu. Tím postupně dochází k vyhubení celého mraveniště.

Speciální roztok si mravenci odnesou až domů...

Pro velkoplošnou likvidaci mravenců je vhodný Loxiran-S-Přípravek proti mravencům, jehož účinnou látkou je přírodní pyrethrin. Používá se jako posyp nebo postřik.

Přípravky firmy Neudorff neohrožují ani vás ani včely a jiný užitečný hmyz. Jsou neškodné pro domácí i ostatní zvířata. Účinkují bezprostředně po aplikaci. Ochranná lhůta je nulová, proto je možné výpěstky ihned konzumovat.

Ošetřovat rostliny lze i přírodní cestou. Výrobky firmy Neudorff, které jsou velmi účinné a zároveň šetrné k životnímu prostředí, jsou spolehlivým pomocníkem při péči a pěstování rostlin.

Pečujte o zahradu a rostliny v souladu s přírodou!

Více na www.neudorff.cz.

Související témata:

Načítám