Hlavní obsah

Plastika intimních míst? Vše je možné!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Plastičtí chirurgové upravují i vnější genitálieFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Plastická chirurgie slaví nebývalý rozmach a „přešívá" se skoro všechno. Včetně nejintimnější části ženského těla - genitálu. Taková operace vám může přičarovat zpět panenství, nebo upravit stydké pysky. Mnohdy dokonce podle katalogu!

Článek

Každá ji máme jinou

Vzhled pohlaví je stejně různý, jako vzhled našeho obličeje. A podobně, jako může někomu něco zásadně vadit na obličeji, může být některá z nás nespokojená se vzhledem svého genitálu. Kromě toho mohou hrát roli také důvody fyzilogické. Příčinou může být třeba ne zcela povedený porod, kdy má žena později problémy se stykem. Dále se často tyto operace provádějí starším ženám, které ztratily přirozenou elasticitu zevních orgánů.

Ačkoliv se na tuto operaci objednáváte ve středisku plastické chirurgie, operaci provádí gynekolog. Operována můžete být těsně po skončení menstruačního cyklu, hospitalizace trvá jen pár dní a hojit byste se měla od deseti do patnácti dnů.

Labioplastika

Labioplastikou se nazývá operace, při které vám lékař upraví malé stydké pysky. Ty mohou změnit svůj tvar porodem, úrazem, nebo přirozeným zbytněním. To může vadit třeba při sportu, chůzi či pohlavním styku. Někteří lékaři mají dokonce katalog, ze kterého si můžete vybírat, jak přesně by mělo vaše pohlaví vypadat. Operace sama je velmi delikátní a provádí se v celkové narkóze a trvá zhruba hodinu. Domů byste měla být propuštěna většinou druhý den operaci. Labioplastika stojí kolemdeseti tisíc korun a je dobré se přesvědčit, že operatér tento výkon skutečně ovládá, protože v případě nepovedené operace se může snížit citlivost této oblasti.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Operace trvá asi hodinuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Hymenoplastika

Ačkoliv dnes nemá panenství zdaleka takovou hodnotu jako třeba v předminulém století, operace hymenu - tedy panenské blány - se provádějí poměrně často. Nejlépe se blána rekonstruuje co nejdříve od doby, kdy jste o ni přišla. Důvody pro tuto operaci jsou od náboženských až po čistě romantické. Některé ženy totiž chtějí potěšit své partnery a prožít s nimi svoji „první" noc spojenou s krvácením. Hymenoplastika vás přijde přibližně na 17 tisíc korun.

Perineoplastika

K další operaci genitálu - perineoplastice - se rozhodují ženy hlavně ze zdravotních důvodů. K úpravě poševního vchodu totiž dochází nejčastěji po natržení svalů pánevního dna při porodu, při natržení hráze, což může způsobovat bolestivý pohlavní styk. Dále tuto operaci volí ženy se sníženou elasticitou podslizničního vaziva, kde vlivem věku, hormonálních příčin i vrozené dispozice poševní vchod výrazně „vyhřezává". Může být tak kromě méně uspokojivého sexu obou partnerů i příčinou častějších zánětů pochvy či močové trubice a nepříjemných pocitů při chůzi a sezení. Při operaci jsou přebytečné tkáně odoperovány a okraje sešity speciálním vstřebatelným stehem. Za operaci zaplatíte cenu kolem 20 tisíc korun. Všechny operace si musíte hradit ze svého a zdravotní pojišťovny je neproplácí.

Reklama

Související témata:

Načítám