Hlavní obsah

Podívejte se, jak nový vzor podlahy změnil celý byt

Foto: Prima FTV

Plovoucí vinylová podlaha Fatra SILVERO-top, Dub elegant, cena 920 Kč/m²Foto: Prima FTV

V televizním pořadu Jak se staví sen prošel proměnou jeden malý domeček. Rekonstruovala se kuchyně, ložnice, obývací pokoj i pokojík pro mladou slečnu. Pojďte se s námi podívat, jak se rekonstrukce povedla. A vezmeme to hezky od podlahy.

Článek

Do všech místností designérky vybraly stejný vzor vinylové podlahy. Sladění podlah do jednoho vzoru doporučuje také Ing. arch. Kamila Douděrová: „Ideální je zvolit jeden vzor podlahy pro celý byt. Nejlépe vybrat jeden neutrální dekor a ten následně oživit například barevnými kusovými koberci.“

Díky jednomu vzoru i typu podlahové krytiny se vám také podaří vyhnout se použití přechodových lišt mezi jednotlivými místnostmi. Sladit podlahy je možné také s koupelnou či toaletou. V těchto místnostech s větší vlhkostí je možné zvolit voděodolné vinylové podlahy a doladit tak do jednoho vzoru opravdu celý interiér.

Foto: Prima FTV

Plovoucí vinylová podlaha Fatra SILVERO-top, Dub elegant, cena 920 Kč/m²Foto: Prima FTV

Rekonstrukce v pořadu Jak se staví musí být hotova do pěti dnů, a proto se vybírá taková podlahová krytina, u které je pokládka co nejrychlejší a nejsnazší. Interiérová designérka Martina Pištěláková k tomu dodává: „Vinylovou podlahu jsme položili plovoucím způsobem z důvodu co nejjednodušší přípravy podkladu a rychlosti pokládky.“

Právě u plovoucích vinylových podlah je díky jednoduchému zámkovému systému pokládka velmi rychlá a díky spodní rigidní vrstvě není nutné podlahu položit na stoprocentně vyrovnaný povrch, jako je tomu například u lepených vinylových podlah.

Foto: Prima FTV

Plovoucí vinylová podlaha Fatra SILVERO-top, Dub elegant, cena 920 Kč/m²Foto: Prima FTV

Místnosti v rekonstruovaném domě nebyly příliš prostorné, a proto designérky vybíraly ze světlejších vzorů na podlahu. Světlé vzory vám totiž mohou pomoci malé místnosti opticky rozjasnit a zvětšit. Nakonec zvolily vzor Dub elegant. Tento vzor se totiž velmi dobře hodí do kombinace s bílým nábytkem, který nyní v domě převládá. Příliš světlé vzory by s bílým nábytkem už mohly působit příliš chladně až sterilně.

Foto: Prima FTV

Plovoucí vinylová podlaha Fatra SILVERO-top, Dub elegant, cena 920 Kč/m²Foto: Prima FTV

A proč designérky zvolily zrovna dubový vzor na podlahu? Například Kamila Douděrová ve svých návrzích dubové podlahy často upřednostňuje. „S dubovým dřevem nemůžete šlápnout vedle, stejně jako s bílou či šedou barvou. Tyto neutrální barvy a vzory pak můžete jednoduše doplnit o nějaké výraznější.“ Z celkem 10 dubových vzorů si můžete vybrat u vinylových podlah Fatra SILVERO.

Nově si můžete vyzkoušet jak budou dubové odstíny slušet vašemu interiéru ve virtuálním návrháři podlah. Zde si nahrajete fotografii místnosti, kde novou podlahu plánujete a pak už jen jedním klikem měníte dekory na podlaze. V případě, že si netroufáte vybrat finální vzor přes monitor počítače, můžete si také objednat vzorek vinylové podlahy přímo k vám domů a srovnat si jej s vaším stávajícím vybavením.

Více informací najdete na www.efatra.cz.

Reklama

Načítám