Hlavní obsah

Podle čeho vybírat prostěradla

Někdy dá výběr lůžkovin zabrat. Vždy je třeba mít dostatek informací. Dnes si povíme o prostěradlech.

Článek

Na kvalitu vašeho spánku má vliv mnoho faktorů. Nejdůležitějším z nich je postel, která by měla být dostatečně pohodlná. Zásadní roli zde hrají také peřiny, povlečení a prostěradla, jejichž úkolem je ochránit matraci před znečištěním a opotřebením. V obchodech dnes narazíte na široký výběr barev, velikostí i materiálů, a protože vaše preference jsou často rozdílné, pojďme si představit prostěradla, která se těší největší oblibě. V následujících řádcích se dozvíte proč.

Froté prostěradlo Exclusive dvoulůžko – fialová 180 x 200 cm

Nadčasové froté

Tento materiál není třeba představovat. Najdete ho v každé domácnosti v podobě ručníků, utěrek a také froté prostěradel, která jsou oblíbená pro svou hebkost a snadnou údržbu. Hodí se zejména na podzim a zimu, protože jsou příjemně hřejivá a také se nemusejí žehlit.

Jersey prostěradla – jemnost na první dotek

Pokud upřednostňujete hladký a jemný povrch, pak zvolte jersey prostěradla. Jedná se o vysoce prodyšný a savý materiál, který se vyrábí ze 100% bavlny. Další užitečnou vlastností je jejich pružnost, díky které můžete jersey vypnout až o 25 % jejich původní velikosti, což je důvodem, proč se vyrábí bez umělých příměsí.

Bambusové jersey prostěradlo jednolůžko – švestková 90 x 200 cm

Dejte vale bakteriím. Bambus jim nedá žádnou šanci!

Bambusové vlákno se v poslední době stává fenoménem a není se čemu divit, jeho přirozenou vlastností je odolnost vůči bakteriím, plísním a roztočům. Z tohoto důvodu jej hojně využívají například alergici. Bambusová prostěradla se vyrábí jak v jersey, tak i froté variantě, a jsou ještě o poznání jemnější a savější než jejich bavlněné ekvivalenty. Pokud se rozhodnete právě pro ně, nezapomeňte si ověřit poměr bambusového vlákna v látce. Čím vyšší tento poměr je, tím odolnější je i samotné prostěradlo.

Prostěradlo mikroflanel Exclusive jednolůžko – béžová 90 x 200 cm

V zimě zvolte mikroflanel

Zimomřivci by mohli vyprávět. S prvním ochlazením často šálek horkého čaje nestačí, a tak nastává čas na prostěradla mikroflanel. Jedná se o syntetický materiál, který nápadně připomíná kožíšky plyšových hraček. Mikroflanel je mimořádně hřejivý a nevyžaduje složitou údržbu. Poměrně rychle schne a už není potřeba ho žehlit.

Výběr správné velikosti

Výběr správného prostěradla by rozhodně neměl být jen o materiálu, neméně důležitá je také velikost. Majitelé standardních jednolůžek či dvoulůžek to mají lehké, bát se ale nemusí ani ti, kteří mají doma postel vyrobenou na míru, na kterou se standardní rozměry častokrát nehodí. Odborní prodejci dnes nabízejí prostěradla o velikosti 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, nebo dokonce 200 x 220 cm. Jedním z nich je internetový obchod RodinneBaleni.cz, kde seženete kvalitní lůžkoviny za výhodné ceny.

Reklama

Načítám