Hlavní obsah

Podzim zhoršuje lupénku, péče o pokožku se vyplatí

Foto: istockphoto

Chladné podzimní dny přinášejí zhoršování projevů lupénky a dalších kožních nemocíFoto: istockphoto

Chladné podzimní dny a nedostatek sluníčka oslabují imunitu a přinášejí zhoršování projevů lupénky a dalších kožních nemocí. Drobné šupinky a pnutí pozorujeme často i na zdravé pokožce. Hypoalergenní přípravky Mediderm pomohou citlivou, vysušenou, ale především nemocnou pokožku udržet v dobré kondici.

Článek

S příchodem podzimu je pokožka častěji vystavena nízkým teplotám a větru, vytopené prostředí v místnostech ji vysušuje. Negativní vliv má i oslabená imunita, znečištěné ovzduší nebo stres. Ať už nám klid bere aktuální epidemiologická situace nebo blížící se předvánoční čas, zkusme se nad vše povznést, vyrazit na procházku a věnovat se sami sobě. Větší péči teď naše pokožka opravdu potřebuje.

Foto: istockphoto/Variopharma s.r.o

Je nutné udržovat pokožku vláčnou a hydratovanouFoto: istockphoto/Variopharma s.r.o

Promastěte pokožku

Především je nutné udržovat pokožku vláčnou a hydratovanou. Zejména při léčbě psoriázy neboli lupénky je řádná péče o pokožku zásadní. Ideální je využívat nejen speciální krémy, ale také sprchové a koupelové přípravky, které promašťují, hydratují, ale nedráždí.

Celkový stav pokožky a projevy kožních onemocnění, lupénky, dermatitidy či ekzému se zhoršuje nedostatkem odpočinku. Jenže nesnesitelné svědění v noci kvalitní spánek, a tím pádem odpočinek vlastně znemožňuje. Krém Mediderm  hydratuje a promašťuje, ale pomáhá také zklidnit svědění. Díky obsahu vysoce stabilní vazelíny Petrolatum vytváří na povrchu pokožky hydrofobní film zadržující vodu. Vazelína zvyšuje přirozený regenerační proces a chrání před dalším poškozením vrchní vrstvy epidermis. Krém Mediderm je zdravotnický prostředek, jehož účinnost ověřily klinické studie. Přípravek náleží do komplexní řady německé společnosti Spreewälder Arzneimittel GmbH napomáhající léčbě lupénky, atopické dermatitidy i ekzémů.

Foto: istockphoto

Vyhýbejte se dráždivým chemickým látkámFoto: istockphoto

Při mytí využívejte speciální přípravky

Při koupeli a sprchování zvolte nižší teplotu. Horká voda zbavuje pokožku ochranného filmu a vysušuje ji. Dopřejte si vhodné hydratační a promašťující přípravky. Mycí emulze Mediderm  byla vyvinuta speciálně pro péči o nemocnou pokožku. Jemně ji čistí, udržuje optimální úroveň hydratace, brání vysychání a odlupování pokožky. Další přípravek, koncentrát do koupele Mediderm, mění obyčejnou koupel v léčivou. Dlouhodobě promašťuje, zmírňuje pocit stažení. Regeneruje přirozenou lipidovou vrstvu, díky tomu předchází ztrátě vody a zlepšuje hydrataci i v nejhlubších vrstvách kůže.

Foto: Variopharma s.r.o

MedidermFoto: Variopharma s.r.o

Vyhýbejte se chemikáliím

Vyhýbejte se dráždivým chemickým látkám, jako jsou nevhodné kosmetické a mycí prostředky nebo různá barviva. Pro péči o celé tělo používejte hypoalergenní přípravky, například prostředky Mediderm, které neobsahují SLS, parabeny, parfémy ani barviva. Omezují a zmírňují podráždění pokožky.

Více na Mediderm, kde můžete požádat i o vzorky zdarma. Mediderm poptávejte v lékárnách a na e-shopech. Sledujte nás na Instagramu a Facebooku.

Reklama

Načítám