Hlavní obsah

Pomoc, moje dítě dostalo rýmu!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má vaše dítě rýmu, ucpaný nos a v noci nespí? Nebaví vás odměřovat nosní kapky a bojovat s dítětem o každé kápnutí? Zkuste dítěti i sobě jeho rýmu ulehčit!

Článek

Podle statistiky trpí dospělý člověk rýmou průměrně 2–4krát ročně, zatímco dítě ji může dostat i 12krát do roka. Rýma je pro dospělého nepříjemná, pro malé dítě je ale mnohem nepříjemnější, protože si ještě neuvědomuje, co mu vlastně je. Dítě je rozmrzelé, těžko dýchá, v noci často pláče a všechny budí. V případě dětí kojených ucpaný nos komplikuje také sání mateřského mléka, takže se dítě nemůže ani pořádně najíst. S rýmou u malých dětí je tedy třeba něco dělat, léčit ji.

Určitě znáte tu situaci, kdy se jednou rukou snažíte nabrat a odměřit nosní kapky kapátkem, pak se s pipetkou trefujete do malinké nosní dírky a u toho všeho držíte druhou rukou řvoucí ratolest. Pokud chcete dítěti i sobě období rýmy ulehčit, zkuste přípravky na léčbu rýmy pro děti Nasivin Sensitive. Působí až 12 hodin, dítěti se uleví a vyspí se lépe ono i celá rodina. A s dávkováním už také nemusíte bojovat. Kapky pro nejmenší děti do 1 roku Nasivin Sensitive 0,01% mají speciální kapátko, tzv. „skákající kapku“. Toto kapátko si přesnou dávku samo odměří a vy ji pak jediným zmáčknutím vpravíte dítěti přímo do nosu, vše zvládnete pohodlně jednou rukou. Je to hygienické a dávka je přesná. Děti starší jednoho roku už dávno sedí a začínají chodit, takže ocení, když jim léčivo podáte rychle, při hraní a nemusíte je kvůli tomu vždy pokládat na záda. Pro ně je k dispozici nově sprej Nasivin Sensitive 0,025% (určen dětem ve věku 1–6 let).

Při léčbě rýmy je samozřejmostí držet dítě v přiměřeném teple a místnost pokud možno důkladně větrat. Na noc je dobré dítěti podkládat hlavičku, aby se mu lépe dýchalo, a po celou dobu léčby dbát na dostatečný přísun tekutin.

Více informací na: www.nasivin.cz.

Nasivin Sensitive 0,01% a Nasivin Sensitive 0,025% jsou léčivé přípravky k nosnímu podání. Před použitím pečlivě čtěte příbalovou informaci. Obsahují účinnou látku oxymetazolini hydrochloridum.

Reklama

Související témata:

Načítám