Hlavní obsah

Pomoc, nemám co na sebe!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zná to každá z nás...Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Která žena alespoň jednou nevyřkla a který muž neslyšel větu: „Nemám co na sebe!" Zvláštním úkazem je, že to říkají převážně dámy, které mají naplněné skříně až po okraj (k prasknutí). Co tedy dělají špatně? Neumějí kompletovat jednotlivé díly oblečení!

Článek

V klidu se nejprve zamyslete nad tím, jaký styl oblečení u vás převažuje, ke kterému inklinujete. Milujete romantické kytičky, volánky, poloprůsvitné halenky, nebo dáváte raději přednost sportovně-elegantnímu stylu a máte ráda košile, saka, kalhoty? Nebo upřednostňujete dámský look, ke kterému neodmyslitelně patří šaty, sukně, saka a twinsety? Je skutečně důležité uvědomit si, kdo vlastně jste, v čem se vy cítíte nejlépe. Pusťte z hlavy módní trendy i oblečení vaší kamarádky, které se vám vždycky tak líbí. To, že sluší jí, bohužel neznamená, že bude slušet také vám.

Nevíte si rady? Každý má v šatníku věc, kterou nosí nejčastěji. A právě tenhle kousek oblečení vám napoví a prozradí vás.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Je to jen hra...Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Je to hra!

Jak začít? Vyberte si základní stavební prvek, ke kterému budete hledat a dokupovat varianty. Nejlepší je zkusit nejprve jednobarevný díl, třeba triko či halenku, který se dá kombinovat s celou škálou barev, ale i vzorů. K tomuto základu postupně přidávejte další kousky - kalhoty, sukně a tak dále. Zkuste vytvořit tři různé varianty oblečení, a to do zaměstnání, do společnosti i pro volný čas. Zamyslete se, jak by se díly jednotlivých modelů, které vám takto vznikly, daly namixovat. Někdy skutečně stačí dokoupit pásek, šálu, šátek či bižuterii a nová varianta oblečení je na světě. Variabilnosti napomáhá také stále módní vrstvení. Soustřeďte se na to, aby základní kousky šatníku odpovídaly střihem vaší postavě a aby byly z kvalitních materiálů.

Celek stojí na detailu

Udělejte si čas sama pro sebe. Nejvhodnější je doba, kdy není nikdo z rodiny doma. Místo bezhlavého nájezdu do obchodů otevřete svoji skříň. Připravte si tužku a papír. Napište si kombinace, které obvykle nosíte. Zamýšlela jste se nad tím, jak je nově poskládat?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Je čas probrat šatník.Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Převlékání doma před zrcadlem místo v nasvícených kabinkách v obchodních centrech, kdy za vámi přešlapuje fronta mírně nasupených dam, které by už také potřebovaly zkoušet, má své kouzlo. Ujasníte si svůj styl a pro příště budete vědět, co zásadně nekupovat. Uvidíte, že vás nově objevené kombinace uspokojí stejně jako nový nákup. Hledání je dobrodružství! Potřebujete poradit? Napište do naší poradny. Na vaše dotazy se těší náš záchranářský tým složený z návrhářky, vizážisty a stylistky.

Reklama

Související témata:

Načítám