Hlavní obsah

Test odhalil nebezpečnou pračku!

Foto: Thinkstock

Pračka vám může přidělat starostiFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Časopis TEST varuje před možným nebezpečím u automatické pračky Candy GO 1460 D. Při jejích testech v Německu totiž došlo k roztržení bubnu pračky. Úlomky odlétly až do vzdálenosti 3 metrů! Pračku si přitom můžete pořídit i v Česku!

Článek

Časopis TEST

Při speciálních zátěžových zkouškách simulujících dlouhodobý provoz pračky byl odhalen opravdu nebezpečný výrobek. K nečekanému roztržení bubnu došlo u dvou testovaných praček Candy GO 1460 D; u první po 752 pracích cyklech, což zhruba odpovídá pětiletému provozu pračky, u druhé po 1328 cyklech, tedy přibližně po devítiletém až desetiletém provozu. U obou testovaných praček při rychlosti odstřeďování 1400 otáček za minutu povolily svary na bubnu. Porušený buben prorazil vanu a plášť pračky. Úlomky poškozených částí vystřelily z pračky až do vzdálenosti 3 metrů.

Spotřebitelé, kteří vlastní pračku Candy GO 1460 D a u které se zmíněná vada dosud neprojevila, nemohou automaticky požadovat její výměnu či odstoupení od smlouvy. „Doporučujeme i přesto pračku, je-li v zákonné záruční době, reklamovat a vyčkat na vyjádření záručního servisu,“ radí JUDr. Ida Rozová z časopisu TEST.

Časopis TEST zároveň vyzývá spotřebitele, pokud zaznamenali podobnou závadu u pračky Candy nebo Hoover či u jiných značek, aby ji nahlásili (nejlépe i s fotodokumentací) na e-mailovou adresu candy@dtest.cz. Zkušenosti spotřebitelů tak pomohou identifikovat nebezpečné výrobky a přinutí dovozce či výrobce k převzetí odpovědnosti.

Zdroj informací časopis TEST, na www.dtest.cz naleznete výsledky testu 84 automatických praček.

Reklama

Související témata:

Načítám