Hlavní obsah

Přírodní kosmetika a ekodrogerie, to je Ferwer

Foto: istockphoto

Ferwer nabízí široký výběr přírodní kosmetiky a drogerieFoto: istockphoto

Každý den používáme mnoho druhů kosmetiky a drogerie. Na kůži a vlasy, na úklid domácnosti či na praní oblečení, které nosíme přímo na těle. Je tedy přirozené, že chceme používat výrobky, které neobsahují chemické látky, jsou šetrné k našemu tělu i přírodě a jejich výroba je udržitelná.

Článek

E-shop Ferwer nabízí široký výběr přírodní kosmetiky a drogerie. V nabídce najdete pouze produkty, které neobsahují zdraví nebezpečné chemické látky a nejsou testované na zvířatech. Hlavní myšlenkou je udržitelnost, respekt k přírodě i k našemu zdraví a ekologická šetrnost.

Foto: Bio-D

Široký výběr šetrných úklidových prostředků na FerwerFoto: Bio-D

Oblečení nosíme na 90 % našeho těla každý den

Proto je vhodné prát ho v takových prostředcích, které jsou šetrné k přírodě i k pokožce. Z nabídky Ferwer si pro praní a sušení můžete vybrat ekologické prací prášky i gely, mýdla na praní, aviváže i máchadla, ale také speciální prostředky na bělení či odstraňování skvrn.

Foto: Tierra Verde

Ferwer nabízí pro praní a sušení ekologické prací prášky i gely, mýdla na praní, aviváže i máchadlaFoto: Tierra Verde

Nejčastěji se s chemickými látkami setkáme při úklidu domova

Široký výběr šetrných úklidových prostředků na Ferwer vám dovolí z vaší domácnosti všechny chemické látky vyřadit. Vyzkoušet můžete univerzální čističe, ale také přípravky na úklid koupelny, WC, kuchyně či čištění koberců.

Při úklidu a hygieně se zvyšuje spotřeba vody. Šetření vodou má při tom velké pozitivní přínosy pro životní prostředí, ale také pro naši peněženku. Začít můžeme vědomou spotřebou, přemýšlením nad tím, kolik vody a dalších zdrojů skutečně potřebujeme. Pomůžou nám také šetřiče vody a perlátory. Jedná se speciální nástavce na kohoutek či sprchovou hadici, které mísí vodu se vzduchovými bublinkami, čímž snižují její spotřebu.

Foto: Watersavers

Při úklidu a hygieně se zvyšuje spotřeba vodyFoto: Watersavers

Ještě častěji než úklidové prostředky používáme kosmetické výrobky a přípravky pro osobní hygienu. Ať už jste minimalisté a vystačíte si s mýdlem, zubním kartáčkem, pastou a hřebenem, nebo je vaše kosmetická skříňka plná dekorativní kosmetiky, vůní či krémů, na Ferwer ke všem výrobkům naleznete ekologičtější a šetrnější alternativu. Vyzkoušejte tuhý šampon, díky kterému ušetříte plastovou lahev, pratelné odličovací tamponky, které sníží množství vašeho dopadu, nebo bambusové zubní kartáčky, které po použití zkompostujete.

Vybrat si můžete z řady přírodních barev na vlasy. Základem těchto barev jsou různé druhy bylin, vaše vlasy tak nejen obarví, ale také posílí, dodají jim lesk a zdraví.

V souvislosti se snižováním množství odpadu, který produkujeme, se stále populárnějšími stávají také udržitelné alternativy hygienických potřeb. V nabídce Ferwer najdete ty šetrnější – tampony a vložky z bio bavlny a dalších přírodních materiálů, ale také zcela bezodpadové, jako jsou menstruační kalíšky, látkové vložky či menstruační kalhotky.

Veškeré zboží nabízené na e-shopu Ferwer je skladem, proto ho obdržíte do jednoho až dvou pracovních dnů. Doprava u objednávek nad 300 Kč je navíc zdarma.

Načítám