Hlavní obsah

Příznaky poklesu testosteronu

Foto: Maxulen

Příznaky poklesu testosteronuFoto: Maxulen

Hladina primárního mužského hormonu testosteronu dlouhodobě klesá u všech mužů nad 35 let. Prokázala to studie New England Research Institute. Podle jejích závěrů mají dnešní muži historicky nejnižší hladinu testosteronu v krvi.*

Článek

Jen v letech 1987 až 2002 klesala hladina testosteronu každoročně o jedno procento. Platí tedy, že kupříkladu 35letý muž měl v roce 1987 o 15 % vyšší hladinu pohlavních hormonů než pětatřicátník v roce 2002. Přičtěme si k tomu dalších 16 let stále se zrychlujícího tempa naší hektické doby a vyjde nám, že dnešní muži středního věku disponují historicky nejnižší hladinou testosteronu. Na vině je řada vnějších negativních faktorů, jako je vyšší míra stresu, nedostatek spánku, špatná životospráva a nedostatek pohybu.

Foto: Maxulen.cz

Maxulen.czFoto: Maxulen.cz

Příznaky klesajícího testosteronu

První příznaky poklesu hladiny testosteronu se většinou projevují před čtyřicítkou. Muži se stávají rozladění až neurotičtí, nabírají na váze, jsou častěji vyčerpaní a svalovou hmotu jim postupně nahrazuje tuk. Dalším nežádoucím příznakem je ztráta libida, vedoucí k problémům v sexuálním životě. Tento negativní vývoj se nazývá andropauza.

Vědecky prokázané účinky Testofenu

Andropauza pro muže není lehkým obdobím. Naštěstí jsou na trhu kvalitní doplňky stravy, které zrajícím mužům pomáhají lépe čelit negativním příznakům poklesu hladiny testosteronu. Jedním z nejkvalitnějších na trhu je doplněk stravy Maxulen. Maxulen obsahuje patentovaný výtažek ze semene pískavice řeckého sena – Testofen. Na účinky Testofenu bylo provedeno mnoho vědeckých studií, které potvrdily jeho účinky pro podporu růstu svalové hmoty a podporu libida a zlepšení sexuálního prožitku.** Další studie prokázala, že Testofen dokáže uvolnit vázaný testosteron v bílkovinách, které mužské tělo do té doby neumělo využít.***

Složení Maxulenu dále přispívá k rovnováze metabolismu tuků (pískavice řecké seno), udržení normální hladiny testosteronu v krvi (zinek), snížení míry únavy (vitamin B6), normální plodnosti (zinek) a k normální psychické činnosti (hořčík).

Foto: Maxulen.cz

Maxulen.czFoto: Maxulen.cz

Muži doporučují Maxulen

Maxulen užívají v Česku tisíce spokojených zákazníků. 9 z 10 by ho dokonce doporučilo svým známým. Ve Skandinávii jsou jich desetitisíce. Testofen je patentovaným výtažkem ze semene pískavice řeckého sena. Maxulen má nejvyšší obsah Testofenu ze všech doplňků stravy na českém trhu (600 mg v denní dávce). Účinky Testofenu byly prověřeny mnoha vědeckými studiemi.

*Thomas G. Travison, A Population-Level Decline in Serum Testosterone Levels in American Men

**E. Steels, et al; Physiological Aspects of Male Libido Enhanced by Standardized Trigonella foenum-graecum Extract and Mineral Formulation, Phytother.Res., (2011) Vol. 25, 1294–1300.

***A. Rao et al; Testofen, a specialised Trigonella foenum-graecum seed extract reduces age-related symptoms of androgen decrease, increases testosterone levels and improves sexual function in healthy aging males in a double-blind randomised clinical study, The aging male: the official journal of the International Society for the Study of the Aging Male, (2016) Vol. 19; 134-142.

Reklama

Načítám