Hlavní obsah

Problémy s otěhotněním? Existuje mnoho řešení

Foto: Procrea

RodinaFoto: Procrea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mateřství je možná největším naplněním života ženy. V důsledku mnoha faktorů současného světa však přibývá párů, kterým se nedaří dítě počít. Současná reprodukční medicína je naštěstí na vysoké úrovni a dokáže s neplodností pomoci.

Článek

Příčin reprodukčních problémů může být celá řada. Jednou z nejčastějších je odkládání těhotenství na pozdější dobu kvůli kariéře, zálibám nebo hledání vhodného partnera. Přitom už po třicítce se biologické šance žen na početí snižují. Příroda jaksi s příchodem moderního životního stylu a mnohem delšího života nepočítala. Naštěstí tam, kde se dostává do úzkých příroda, je připravena pomoci věda.

Co znamená zkratka IVF?

Po celém světě, a tedy i v České republice, působí řada zdravotnických zařízení, která se zabývají neplodností. Jednou z těch nejmodernějších je ProCrea Swiss IVF Centre Prague, nacházející se na pražském Smíchově. Zkratka IVF znamená „in vitro fertilizace“ – tedy mimotělní umělé oplodnění. K tomuto zákroku však lékaři obvykle přistupují po domluvě s klienty až po vyčerpání jiných možností. K úspěšné léčbě často stačí mnohem méně radikální postupy.

Moderní způsob léčby pod jednou střechou

ProCrea Swiss IVF Centre Prague je součástí sítě NEXTCLINICS, která zahrnuje téměř třicet klinik a laboratoří v osmi zemích. Zkušenosti nabyté za více než dvacet let jejich existence pomáhají i českému týmu lékařů. Díky tomu, že klinika zaměstnává odborníky z nejrůznějších oborů a disponuje v rámci NEXTCLINICS vlastní laboratoří a ambulancí, probíhá celý léčebný proces takřka pod jednou střechou. Specialisté se navzájem informují, spolupracují a léčba je rychlá.

Početím to nekončí

V lékařském týmu kliniky byste vedle odborníků na genetiku či andrologii našli i psychology, imunology nebo internisty. Léčba je velmi komplexní a střižená na míru pacientům. Po sérii úvodních vyšetření je sestaven individuální plán, vedoucí k otěhotnění. Početím přitom péče končit nemusí. Klinika je schopná páry bezpečně provést celým těhotenstvím a díky své příslušnosti k NEXTCLINICS nabízí i další lékařskou péči.

Pro úspěšnou léčbu reprodukčních problémů je důležité návštěvu lékaře neodkládat. Pokud se žena svěří do rukou specialistů včas, má velkou naději, že její problém vyřeší.

Načítám