Hlavní obsah

Probuďte své energetické rezervy

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Krátký spánek vás neuvěřitelně osvěžíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Pomalu přichází jaro a mnohé z nás jsou „úplně na odpis". Jsme malátné, unavené a jako bez energie. Na vině je příliš dlouhá zima a nedostatek slunečního záření.

Článek

Pokud se cítíte vyčerpané a vyhořelé, můžete vyzkoušet několik power-triků, které vám rozhodně pozvednou nejen náladu, ale také zvýší tok energie v těle.

Dýchání v poloze kočího

Sedněte si na okraj židle a předloktím se opřete o stehna. Trup je mírně nakloněný dopředu. V této „poloze kočího" pomalu a zhluboka dýchejte. Už po několika minutách budete zase plné elánu a energie. Lze cvičit i na cestách.

Power-drink s hroznovým cukrem

Pokud máte pocit, že vám chybí šťáva, udělejte si zdravý energetický drink. V trošce polotučného mléka rozmixujte čtyři změklá kiwi, oslaďte hroznovým cukrem a ozdobte snítkou máty. Vychlazené vypijte na ex.

Akupresura znovu rozproudí životní energii

Hlavní energetický bod leží asi tři centimetry pod pupkem. Toto místo lehce zmáčkněte palcem a ukazovákem a promasírujte je. Akupresurním cvikem se bod aktivuje a rychle zaplaví tělo scházející energií. Můžete několikrát opakovat.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nic neprobere lépe než studená sprchaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Promasírujte nohy

Pokud musíte dlouho stát nebo sedět, hromadí se vám v nohách krev. Těžkým a unaveným nohám uleví masáž s rozmarýnovým olejem, který zlepší prokrvení. Potom nohy zvedněte nahoru. Krev tak lépe odtéká a nohy budou za chvíli zase lehké a pohyblivé.

Masáž načerpá energii

Rukama si pětkrát přejeďte po čele směrem ke spánkům. Potom čelo promasírujte krouživými pohyby a přitom opět pomalu směřujte ke spánkům. Lehká masáž spánků pomáhá i při bolení hlavy.

Citronová tráva dodá sílu

Olej z citronové trávy osvěžuje a oživuje unavenou duši. Stačí, když na kapesník dáte pár kapek a pak k němu čicháte. Pokud máte více času, dopřejte si osvěžující koupel s několika kapkami oleje.

Rychlý spánek probere

Už krátké zdřímnutí po poledním jídle dělá divy! Opřete se lokty o stůl a hlavu položte na ruce. Ne nadarmo se v některých jižních státech drží siesta. Uvidíte, jak se po pár minutách (nařiďte si budík!) budete cítit odpočaté.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Jednoduchou masáží načerpáte síluFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Čaj maté povzbudí

Maté-čaj obsahuje italizující matein, a proto už pouhý jeden šálek výrazně povzbudí. Tento účinek přitom přetrvá déle než po kofeinu v kávě a je to zdravější.

Studená voda probere

Studená voda dostane krevní oběh zase do obrátek! Doma vám pomůže studená sprcha pouštěná na nohy, na cestách si studenou vodu můžete nechat chvíli téct na zápěstí. Má to stejný účinek jako kofein, probere, osvěží a dodá energii.

Reklama

Související témata:
Rezervy

Načítám