Hlavní obsah

Proč muži milují ženská ňadra?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ženská ňadra občas vzbudí rozruchFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Ženská ňadra působí na většinu mužů velmi smyslně a uhrančivě. Proč jsou jimi tak fascinováni? Co je na nich tak vzrušuje?

Článek

Jsou kulatá, měkká a mocná. Vzbuzují rozruch. Stačí si nevzít podprsenku, odhalit rýhu mezi jejich břehy a mužská osoba v blízkosti znejistí. Její pohled klouže směrem k hrudníku tak nějak sám, mnohdy zcela nevědomě. Zářný příklad fascinace ženskými ňadry byl vidět třeba v seriálu Pobřežní hlídka, kdy blonďatá kráska Pamela Anderson pobíhala se svými silikonovými melouny po pláži a víc než tonoucí lovila telefonní čísla. „A o čem že byl tento díl, Karle?" „No, vlastně. Ehm. Někdo se tam topil?" Karel je pochopitelně mimo mísu, protože nějaký děj ho absolutně nezajímal. Dva kulaté Mount Everesty jsou beztak příslibem lepších fantazijních zážitků než si osvěžovat základy první pomoci. Jo, ale kdyby se topila sama Pamela...

Máš radši hloubku svatyně?

Muže dámské prsy zajímají, i když někdo je jimi okouzlen více, jiný méně. Proto nějaká dobrá duše, ve snaze tyto dva druhy od sebe oddělit, začala z hlediska oblíbenosti hrudníku versus klína, potažmo nohou používat trefné označení na horňáky a dolňáky. Pak je tu ještě jedna kategorie, i když trochu z jiného soudku, která se chytá otázky, zda jsou lepší přírodní nebo silikonová. (V reklamě je tohle asi jedno. Chceš-li něco prodat, nastrč do spotu polonahou krasavici. Čím je bude mít větší, tím toho víc prodáš.) Otázka chirurgických úprav je ošemetná a ten, kdo z toho nejvíce vytěží, je plastický chirurg, neboť na lidských slabostech se vždycky hodně vydělávalo. Ale ať už upravená, nebo naturální, proč jsou vlastně pro muže tak zajímavá? Co je na nich vzrušuje?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Smyslné křivky probouzejí mužskou fantaziiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Dobrý den, prsa ven

Pátrání započněme u zvířecí říše. Tam třeba o nějakém uctívání ňader, respektive struků nemůže být řeč - slouží opravdu jen pro laktaci, kdežto vulvě je věnován pozornosti dostatek, neboť se jedná o nejdůležitější článek při rozmnožování. Prostě není savec jako savec, muž bradavky ochutná rád. Vysvětlení se může nacházet v době mamutů a pazourků. V den, kdy Homo erectus zjistil, že chození po čtyřech je nuda, postavil se. Najednou zjistil, že kromě zadků, na které den co den koukal, stojí za zmínku i něco jiného - prsa. Podle biologa Desmonda Morisse se o zbytek postaral darwinovský výběr druhů čili velká ňadra rovná se více potomků.

A tím byl osud dámských melounků zpečetěn. Podle teorie pana Morisse si naši předci dávali znamení k pohlavní připravenosti naběhnutím lůna v „pářecím" období (stejně jako u opic) jen do chvíle, než začali chodit vzpřímeně. Zjednodušeně řečeno, pak se vykašlali na hrátky jen v určitém periodicky se opakujícím období, ale „zavedli" nový způsob - ženský hrudník jakožto trvalé znamení ohlašoval okolí možnost pomazlit se.

Když se to vezme z druhé strany, tak sání z prsu je první sexuální zkušenost muže, jak pravil Freud. Jakási jistota, že se přisáním k bradavce vrací tam, kde to již dlouho zná a má v to důvěru díky své matce, je zakořeněná v každém, ač na to vlastně z tohoto hlediska tak nepohlíží. Dnes jsou to prostě prsa - symbol sexuality, jejichž citlivost se u žen v rámci fáze menstruačního cyklu mění. Takže vlastně, možná, není důležité, proč je muži obdivují, nýbrž jestli s nimi umějí správně zacházet. Co myslíte, umějí?

Reklama

Související témata:

Načítám