Hlavní obsah

Proč chlapi nechtějí děti?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

A je to tady! Vaničky, kachničky...Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Na světě jsou dva druhy mužů: otcové a ti, kterým se to ještě nestalo. Oba druhy bez rozdílu ale malé děti děsí. Není to za co držet a může to každou chvíli spadnout. Nerozumíme, co říkají, slintají, bezdůvodně brečí a věří nám. Provoz je drahý. Proč vlastně manželce pořizovat tak drahou hračku?

Článek

Změna je špatná, špatná, špatná!

Muži nenávidí cokoli, co ohrožuje zaběhaný režim. Dobře - budeme chodit občas k holiči a budeme snášet řeči proti kouření a pití, ale opravdu je nutné přestavět celou koupelnu, nasadit do ní hejno gumových kačenek a každý volný prostor zaplnit vaničkou, olejíčky, zásypy a balíky plenek? A proč si vlastně ani nemůžeme pustit televizi, když běží finále ve fotbalu?

Sex? Hahaha...!

Když si chlap pořídí dítě, je to vždycky sázka do loterie - stane se z manželky rozbolavělá profesionální matka, nebo se změní v sexuální otrokyni vlastních hormonů? Většinou se stane to první, samozřejmě. Navíc šišlá (na dítě) a syčí (na manžela). Naštěstí nemá chlap na sex ani pomyšlení, protože se potácí životem ve spárech věčného nevyspání a musí chodit do práce, aby bylo na plenky.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ideální otec? Ne, jen póza pro fotografaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Uklízet? Eh?

Tlak na chlapa se stupňuje a přichází druhý level manželství, během něhož žije novopečená matka iluzí, že všude musí být aseptický pořádek. Není jisté, jestli si pračlověk-otec po návratu z lovu na mamuta musel věšet kožešinu na ramínko tak, aby byla hezká, ale s úspěchem se o tom dá pochybovat. Mužská pořádnost je stav nepřirozený a nezbývá než v rámci výchovného chování naučit ponožky, aby si našly cestu do koše na prádlo. Osamělost přespolního otce

Svoboda? Tohle slovo se nám škrtá ze slovníku. Pro svobodného muže platí poměrně jednoduché přírodní zákony: když mariáš, tak u piva, když pivo, tak v hospodě, a když hospoda, tak zakouřená. Po svatbě se nám relativní svoboda v mezích zákona seškrtala na polovinu a s příchodem dítěte jen nastala druhá fáze utahování šroubů, takže k setkání s kamarády dochází ještě vzácněji než k sexu (viz výše).

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tak na tohle, pánové, zapomeňteFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Utrácet peníze? Jaké peníze?

Muži rádi odpočívají v hospodě. Právě tam se probírají ty opravdu důležité věci. Intelektuálnější typy mají kavárnu a kina. Všichni se pak scházejí na fotbalu, hokeji nebo závodech na ploché dráze - to všechno jsou součásti mužského světa. A pak je tu auto, do kterého nestačí jen občas nalít benzin. To všechno je pryč a otcové rodin často marně ždímají peněženky, aby měli alespoň na noviny do autobusu.

Proč nechtějí muži děti? Dalo by se to jednoduše všechno hodit na svatou trojici sex, hospoda a fotbal, ale je to jinak. Muž je totiž v skrytu duše hluboce zodpovědná osoba, kterou děsí možnost, že rodina bude třít bídu s nouzí (a jistota, že všechna vina nakonec padne na něj). Muž-otec je tu od toho, aby uživil, postaral se a stál jako pevná skála v příboji všedních dnů. Ví, že to za něj nikdo neudělá a i sebeemancipovanější sufražetka s volebním právem to od něj bude čekat. Protože ženy jsou ženy. A muži jsou muži. Tak proto.

Reklama

Související témata:

Načítám