Hlavní obsah

Proč někdy žena nedosáhne orgasmu?

Foto: Fotky-foto.cz

Ženský orgasmus je zdrojem nejen potěšení, ale často i problémůFoto: Fotky-foto.cz

Ženský orgasmus hraje důležitou roli nejen v partnerském životě. Pojďme se podívat na pár faktů.

Článek

Ženy to mají s dosažením orgasmu o něco složitější než muži. Dle statistik dosáhne pravidelně orgasmu při sexu něco kolem 30 % žen. Z toho převážná většina pomocí stimulace klitorisu. Tzv. vaginální orgasmus nezažilo přibližně 80 % žen. Ženy to mají složitější i co se týká doby, kterou pro dosažení orgasmu potřebují. Dle výzkumu ženy potřebují k orgasmu cca 20 minut, kdežto muži pouze 2–5 minut. Je tedy potřeba zapojit předehru nebo se ženě věnovat i po partnerově vyvrcholení.

Každé ženské tělo je unikát a mužské ego je velké

Neexistuje přesný návod, jak orgasmu dosáhnout. Každé ženské tělo je unikátní a potřebuje ke stimulaci jiné podněty. Schopnost se také mění s věkem a psychickým a fyzickým rozpoložením ženy. Nicméně platí, že muži i ženy ho berou jako měřítko spokojeného sexuálního života. Pokud žena orgasmu nedosáhne, vede to často k partnerským rozporům, které mohou mnohdy vyústit i rozchodem. Muži si často nechtějí připustit, že s nimi partnerka nedosáhne orgasmu. To, že ženský orgasmus může být často důležitější pro muže než pro ženy samotné, potvrzuje i výzkum, kdy přibližně 44 % mužů tvrdí, že s nimi partnerka dosahuje orgasmu, ale opačně to tvrdí jen asi 22 % žen.

Foto: Fotky-foto.cz

Jaké je tajemství ženského orgasmu? A lze podpořit jeho dosažení?Foto: Fotky-foto.cz

Lze podpořit dosažení ženského orgasmu?

Odpověď zní ano! Jak jsme již psali výše, neexistuje přesný návod, jak orgasmu dosáhnout, je to velmi individuální a záleží na mnoha aspektech, a navíc to, co funguje s jedním partnerem, nemusí fungovat s druhým. Nicméně lze definovat pár příčin, které mohou dosažení orgasmu komplikovat, a pár tipů, jak těmto příčinám předejít. Jaké tedy mohou být časté příčiny, které komplikují dosažení orgasmu, a jak na ně vyzrát?

Nedostatečné zvlhčení, prokrvení a citlivost pohlavních orgánů

Výše zmíněné příčiny často komplikují nejen dosažení orgasmu, ale i celkově uspokojivý sexuální styk. Existují speciální lubrikační gely a intimní spreje, které díky aktivním látkám v nich obsažených pomáhají zvyšovat citlivost vaginy a lepší prokrvení a tím výrazně napomáhají dosažení orgasmu, zajišťují také ideální zvlhčení a kluzkost.

Nyní sleva 10 % při zadání slevového kódu: PROMO

Foto: IntimniNakupy.cz

Produkty s řady LovelyLovers LibidoUP pomohou s častou příčinou, která komplikuje dosažení ženského orgasmuFoto: IntimniNakupy.cz

Záleží na velikosti?

Dalším důvodem, proč ženy nemohou dosáhnout orgasmu, může být nedostatečná velikost partnerova penisu. I když platí, že i s malým „kašpárkem“ se dá zahrát velké divadlo a důležitější je šikovnost a vytrvalost partnera, tak přece i velikost může hrát důležitou roli, například když jsou ženy zvyklé na větší velikost údu u předchozího partnera nebo jejich vagina po porodu není již tak pevná a těsná. Pro tyto ženy se vyvíjejí lubrikační gely a spreje, které pomohou zúžit a zpevnit vaginu.

Produkty TightUP od značky LovelyLovers obsahují látky pro lepší těsnost a pružnost vaginy a zároveň mají kladný vliv na lepší prokrvení a zvlhčení. Pro pány také existují produkty, které jim pomohou podpořit velikost jejich mužství.

Nyní sleva 10 % při zadání slevového kódu: PROMO

Foto: IntimniNakupy.cz

Lubrikační gel nebo intimní spray TightUp vám pomohou zažít intenzivní prožitekFoto: IntimniNakupy.cz

Snížené libido, únava nebo projevy spojené s menopauzou

Tyto důvody patří k častým příčinám, proč ženy nemohou dosáhnout orgasmu. Je to způsobeno dnešním náročným životním tempem, stresem a vypětím. Často se tyto projevy vyskytují také v přechodu, kdy se k nim přidávají další, jako jsou bolesti hlavy, snížená chuť k sexu a další.

V tomto případě je vhodné sáhnout po některém z kvalitních doplňků stravy. Např. Femm Passion libido caps. s Certifikátem bezpečnosti od Státního zdravotního ústavu obsahuje látky s kladným vlivem na sexualitu, fyzické a psychické zdraví, vitalitu, sexuální zdraví, duševní pohodu, stres (díky Turnera diffusa), menopauzální komfort – hormonální rovnováhu (díky Muira puama, Trifolium pratense) a mnoho dalších věcí. Oblíbeným doplňkem pro ženy v každém věku je v této oblasti také Maca Fresh women.

Více informací o těchto produktech s možností nákupu naleznete zde. Nyní také sleva 10 % při zadání slevového kodu: PROMO v nákupním košíku.

Podpořit snížené libido pomohou také různá afrodiziaka, nejlépe na přírodní bázi. Přehled oblíbených a ověřených afrodiziak pro muže a ženy naleznete zde.

Foto: IntimniNakupy.cz

Doplněk stravy Femm Passion obsahuje složky s kladným vlivem na sexualitu a intimní zdraví ženyFoto: IntimniNakupy.cz

Mohlo by vás také zajímat:

Reklama

Načítám