Hlavní obsah

Nej plavky pro léto 2010!

Foto: Feraud

Velmi důležitá je kvalita materiáluFoto: Feraud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plavky k teplému počasí prostě patří. Jenže...Máte už teď deprese z toho, že se v létě budete muset vysvléct do plavek? Zapomeňte na drastické diety. Kouzlo totiž spočívá ve správném výběru plavek! Naučte se zvolit střih, barvu a správný vzor, díky kterému budete i na pláži vypadat dokonale!

Článek

Střih je pro postavu rozhodující

Nabídka plavek pro letošní sezonu je skutečně široká nejen ve střizích, ale i v barvách. Záleží jen na vás, zda dáte přednost jednodílným či vícedílným plavkám. U dvoudílných plavek je výhodou, že můžete vybrat výšku kalhotek a vykrojení nohaviček, které vaše postava potřebuje. Stejné je to i s podprsenkami, v nabídce naleznete uzavřené i vykrojené, vyztužené kosticemi i ty zcela bez podpůrného efektu (trojúhelníčky na šňůrkách), vhodné pro malá a pevná prsa. Tankiny vám zase s přehledem dokážou skrýt větší bříško. Monokiny, zpestřené extravagantními prostřihy, vyžadují štíhlé tělo. Důležité je si plavky v klidu odzkoušet a před zrcadlem, ve kterém se vidíte celá. A výběr neuspěchat, nechcete si přeci pořídit plavky, které vám nesedí.

Trendy barvy a vzory

Vládnou odstíny modré a zelené, dále bílá a červená. V některých kolekcích se objevují neonky oranžová, žlutá a fuchsiová. Stále se celoplošně objevuje černobílá kombinace, a její změkčená varianta bílostříbrná. Z potisku jsou to geometrické vzory, puntíky, květiny malé i velké, námořnické i zvířecí motivy. Dá se říct, že se tentokrát opravdu nosí všechno, proto barvu vybírejte ke svým vlasům, barvě pleti a naturelu, abyste vypadala co nejlépe.

Technologie zpracování

Nepodceňujte kvalitu materiálu! Látka, ze které jsou plavky zhotovené, je velmi důležitá, musí zpevňovat, držet tvar a být rychleschnoucí, zároveň musí být příjemná tělu na dotek, chcete se v nich přece cítit jako ve své druhé kůži.  Složení by mělo obsahovat bavlnu, elastan, polyamid, když je tkanina odolná proti chloridům obsahuje polybutylenová vlákna.

Foto: Feraud

Plavky si nejprve pečlivě odzkoušejteFoto: Feraud

Typologie plavek dle postavy

I když to vypadá, že plavkami nic neskryjete, přece jenom dobře zvoleným střihem, barvou a vzorem se dá tělo usměrnit.

  • Pro tvar postavy "jablíčko" se lépe hodí jednodílné plavky, opticky prodlouží a proštíhlí trup. Varhánky na břiše a bocích lépe skryjete drobným vzorem než jednobarevným materiálem. Vzoreček rozptýlí oko a faldíky vymaže.
  • Pro krátký a silný krk je vhodnější u jednodílných plavek výstřih do tvaru "V", kulatý by problém umocnil.
  • Není-li poprsí pevné, dejte přednost vyztuženým a dobře propracovaným košíčkům. Pro zvětšení prsou je vhodné, aby horní část plavek byla světlejší, nebo zvolit větší barevně výrazné vzory.
  • Velká prsa lépe vypadají se širšími ramínky nebo zavazováním kolem krku.
  • Chlapeckou postavu bez pasu vytvarují jednodílné plavky s tmavšími díly po stranách, doslova přičarují tolik žádaný tvar "přesýpacích hodin".
  • Máte-li postavu ve tvaru "hrušky", snažte se upoutat pozornost opačným směrem, mějte plavky v horní části se zajímavým detailem nebo vzorem. Pro maskování širokých stehen jsou vhodné sukýnkové plavky a mimo bazén využívejte pareo.
  • Kratší nohy vyžadují vysoko vykrojené plavky na bocích a lépe budete vypadat v plážové obuvi na platformě než v plackách.

A jaké plavky si letos pořídíte vy?

Související témata:

Načítám