Hlavní obsah

Pryč s povánočními kily!

Reklama

Každý rok je to stejné. Jen opravdu silné povahy o Vánocích nepřiberou a zbytek v lednu nedopne sukně a džíny.

Článek

Co pak následuje, všechny známe. Zkoušení všech možných a nemožných diet, urputná snaha zhubnout s pochybnými preparáty, hladovky a jiné zdraví spíše škodící metody, navíc většinou s neoblíbeným jo-jo efektem. Řešení přitom není nijak drastické, spíše naopak!

Základem toho, aby se vaše tělo vrátilo do „normálu“ a zbavilo se několik povánočních kil, je pravidelná snídaně. Ta je velmi důležitým jídlem dne a měla by představovat 20–25 % z našeho celkového denního příjmu energie. Mnoho lidí se zcela mylně domnívá, že v noci, kdy je tělo v klidu, nevydává žádnou energii. Opak je však pravdou. I během spánku spotřebováváme energii na chod vnitřních orgánů, a proto je po dlouhé pauze nutné dodat energii pro nový den.

Správná snídaně je základem zdravého životního stylu

Aniž si to uvědomujeme, může vést „nesnídání“ k pozvolnému přibývání na váze. Když tělu nedopřejeme tolik důležitou snídani, snaží se po celý zbytek dne doplnit energetický deficit neustálým pocitem hladu a tím zvýšit příjmem potravy. Nevědomky tak vlastně naše tělo učíme, aby bylo připraveno na opětovný nedostatek energie, a proto si náš organismus raději vždy část přijaté energie ukládá do zásoby.

Během prvních čtrnácti dnů můžeme „Fitnesskami“ nahradit i večeři, což nám s trochou každodenního pohybu a lehkým vyváženým obědem zaručí kýžený úbytek těch několika povánočních kil.

Více najdete na www.cerealie.cz.

Reklama

Načítám