Hlavní obsah

Recept na sexuální štěstí? Známe ho

Foto: shutterstock.com

Nalaďte se na stejnou vlnuFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je možné dosáhnout intimního souznění, když ona při milování potřebuje mluvit a on se chce tiše soustředit na výkon? My říkáme, ano! Přestože oba mají jiné potřeby, mohou se naladit na stejnou vlnu...

Článek

Říká se, že pokud je sex skvělý, výrazně se tím zlepšuje i partnerský vztah, i když samozřejmě jenom o intimní stránce to není. Pokud se máme zamyslet, co vlastně od něj žena i muž očekávají, vypadá to jako snadná otázka. Prvotní názor říká: Přece dotyky, blízkost toho druhého, fyziologické potřeby, snaha počít dítě atd. Je pravdou, že obě pohlaví vnímají intimní sblížení trochu rozdílně. Jak?

Stresovaní muži mají apetit

Pánové v tom žádné složitosti nehledají. Chtějí „vypustit páru“ a dostat se k uvolnění, které jim bezesporu poskytuje orgasmus. Chvíle, kdy si mohou oddychnout, slastně se natáhnout v posteli a třeba i usnout, je pro ně důležitá. Neznamená to, že by vyloženě zištně používali ženy pro své zapomnění se, oproštění od všedních starostí a napětí, ale berou sex také jako prostředek k fyzickému vyjádření svých emocí. Jestliže má totiž muž nějaký problém, ať už se jedná o jeho práci či finanční potíže, pravděpodobně se bude milování dožadovat, aby se trochu odreagoval (racionálně uvažovat je schopný až po aktu).

Ženy potřebují citlivé zacházení

Žena jakožto prapůvodní obyvatelka planety Venuše to má pochopitelně jinak, čímž se dostáváme opět k tomu, že muži a ženy byli stvořeni hlavně z důvodu reprodukce – na psychologické otázky jaksi pán tam nahoře zapomněl. Dáma, ať má či nemá problém, vyžaduje pozornost, konverzaci a pochopení. Jedině tak se uvolní, otevře a je schopna milování procítit. Čím více se jí milenec/partner věnuje, tím lépe, neboť postupně a dlouho se vytvářející důvěrné a pro ni uklidňující prostředí má se sexuální touhou spojitost. Pakliže tohle pánové pochopí – uvědomí si opačné potřeby svých protějšků, předejdou tak mnoha výčitkám. A co víc: stanou se žádanými milenci!

Foto: shutterstock.com

Žena potřebuje citlivé zacházeníFoto: shutterstock.com

Kdo musí u sexu mluvit?

K dokonalosti však potřebují ještě něco velmi důležitého, s čímž asi mnohdy nepočítají. Jelikož jemnější pohlaví výrazně reaguje na slovní podněty, je potřeba před aktem zvolit tu nejlepší možnou variantu předehry – rozhovor. Tím to však nekončí. Po něžných, láskyplných nebo trošku peprnějších slůvcích mnoho žen touží i během samotného pohlavního styku, protože když „neslyší“ zpětnou vazbu, nejsou si jisté, zda je vše tak, jak má být, jestli partnera dostatečně vzrušují atd. Z toho vyplývá, že když se muž přestane na povídání soustředit a nechá toho, žena přirozeně začne pochybovat o jeho zájmu. Vtipné je to, že ona sama je naprogramovaná k tomu, že její pozornost od milování odvádí ruchy a změny, které se dějí okolo. Tento pud vyplývá z dávného „nastavení“ shrnutého do dvou slov: ochrana potomků. (Proto má veliké procento dívek a dam problém s milováním na veřejných či jinak nestandardních místech, neboť se na akt nemohou ani trochu soustředit. To ale neznamená, že o tom dost často tajně nesní.)

Milujte se a množte se

Uspokojení a recept na milostné štěstí tedy lze nalézt jednoduše. Žena se musí hýčkat, utěšovat a opečovávat během konverzace, kdežto muž chce přímo při činu klid, aby mohl podat optimální výkon bez zbytečného rozplytování. Partnerka by tedy měla milencův zájem udržovat pouhými vzdechy dokazujícími její aktuální blažený stav a nesnažit se s ním komunikovat pomocí slov. Když si tyto potřeby uvědomí a osvojí obě strany, mohou vzájemně prožívat hluboké intimní souznění a spokojené milování.

A na závěr už jen otázka: Jak to máte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám