Hlavní obsah
Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

V případě, že nejste fanoušky hovězího, ale rybí maso můžete, máme pro vás i lososovou variantu tataráku. Už se vám sbíhají sliny?

25 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1/2 ks limetky
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžíce čerstvého kopru
  • 1/2 ks šalotky
  • 15 dkg lososa
Článek

Postup

01.

Losos se neškrábe, ale krájí na malé kostičky.

02.

Poté se míchá s nadrobno nakrájenou šalotkou, koprem, pepřem, solí a také šťávou z pomeranče a limetky. S tím pomerančem raději opatrně, protože je poměrně výrazný.

Tip: Existuje spousta variací – se zakysanou smetanou, wasabi, zálivkou vinagrette, koriandrem či lžičkou olivového oleje. Lososový tatarák se podává s opékanými toasty.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 228,15 kJ
Bílkoviny32,61 g
Tuky13,56 g
Sacharidy8,21 g
Sůl1,31 g
SAFA4,21 g
Vláknina1,48 g
Cukry3,8 g
Související témata:

Načítám