Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Vepřové na houbách je česká klasika, která na stůl neodmyslitelně patří. Máme pro vás jednoduchý recept pro začínajicí kuchařky a kuchaře.

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 2 hrsti sušených hub
  • 4 plátky vepřového masa
  • 2 lžíce sádla
  • 500 ml vepřového vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička kmínu
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nadrobno a v papiňáku osmahněte na sádle. Plátky masa omyjte, osolte a opepřete. Přidejte je k cibuli a po obou stranách mírně opečte, jen aby se maso zatáhlo.

02.

Zalejte vodou, přidejte bujon a usušené houby a kmín podle chuti. Nechte asi 30 minut vařit. Poté případně dochuťte solí či pepřem, podle toho, jak to máte rádi, můžete šťávu mírně zahustit lžící hladké mouky.“

Související témata:

Načítám