Hlavní obsah

40 nejlepších jablkových dezertů: Z formy a formičky i jen tak zamotané

Foto: Irina Meliukh, Shutterstock.com

Foto: Irina Meliukh, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablka – univerzální ovoce, které nás láká svou sladkou šťávou a osvěžující chutí. Proč se však omezovat pouze na tradiční způsoby konzumace za syrova? Ať už preferujete klasické recepty z formy, netradiční tvary z formičky, nebo klasický štrúdl, zde najdete inspiraci.

Článek

Když si představíte vůni čerstvých jablek, pravděpodobně se vám vybaví vzpomínky na babiččiny koláče nebo podzimní procházky sadem. Jablka jsou však mnohem víc než jen tradiční a všední součást naší kuchyně. Jsou to zdravé plody plné inspirace, které můžete proměnit v nekonečné množství lahodných zážitků. Nedržte se zkrátka, vždyť jablku neodolala ani Eva.

Z bábovkové formy

Není nic snazšího než jablka zapojit do bábovkového těsta. Díky nim bude výsledek neskutečně vláčný a rozhodně si nikdo nebude stěžovat, že je vaše bábovka dusivá.

Z formiček i ze hřbetu

Také máte někdy problém, že k plechu s dezertem chodíte a stále dokola ho „zakrojujete“, dokud nezmizí? To se vám s muffiny ani s moučníkem ze srnčího hřbetu nestane.

Buchty na plech

Klasické koláče z plechu zaručují jistotu úspěchu. Dá se však různě experimentovat a je jen na vás, jestli jablka spojíte s rumem, mákem nebo pudinkovým krémem.

Zamotaná do těsta

Zajisté vás jako první napadne štrúdl, ale i ten se dá připravit jinak a netradičně. Osvědčenou klasiku však opomenout nemůžeme.

Z pánve

O koláčích se říká, že jsou sladkou tečkou, ale co takový sladký start? Zkuste jablečné lívance - ideální start do nového dne.

Nepečené

Nechte troubu chvíli odpočinout a vykouzlete bez ní nečekaně chutné a na podhled lákavé dorty.

Pro ty, co si zatím nevybrali

Ještě nemáte jablek dost? Určitě vás zaujme jablečný crumble, kynutý věnec, klasický mřížkovaný koláč, žemlovka nebo některý z méně tradičních receptů.

Jablka se dají použít stejně dobře ve slané kuchyni. Takový guláš s jablky je toho dobrým důkazem.

Načítám