Hlavní obsah
3,0
(14)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Máte královské chuťové pohárky? Pak musíte ochutnat křehké hraběnčiny řezy!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 150 g cukru moučka
  • 6 ks jablek
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 500 g polohrubé mouky
  • 5 ks vejce
  • 250 g hery
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 hrst rozinek
  • 1 sáček skořicového cukru
Článek

Postup

01.

Žloutky utřete s cukrem, přidejte mouku, prášek do pečiva, změklou heru a vypracujte tužší těsto.

02.

Polovinu oddělte a dejte na 15 minut do mrazáku.

03.

Druhou polovinu vyválejte do tvaru plechu a položte ji na pečicí papír. Na rozválené těsto navršte směs, kterou vytvoříte z nahrubo nastrouhaných jablek, ořechů, rozinek a skořicového cukru. Potřete vyšlehaným sněhem z bílků.

04.

Teď přichází na řadu druhá polovina těsta z mrazáku! Nastrouhejte ji nahrubo přímo na sněhovou čepici a pečte 30 minut v troubě při 180 stupních Celsia.

Pokud rádi pečete z jablek, vyzkoušejte jablečný koláč se skořicí.

Reklama

Související témata:

Načítám