Hlavní obsah
Foto: Slawomir Fajer, Shutterstock.com

Foto: Slawomir Fajer, Shutterstock.com

Zelí do české kuchyně patří. Že znáte jen polévku a vepřo, knedlo zelo? Vyzkoušejte záhorácké závitky s bůčkem!

20 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg bůčku
  • 200 g kysaného zelí
  • 150 g anglické slaniny
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Bůček nakrájejte na plátky, důkladně je rozklepejte (maso by nemělo být silnější než 1 cm, jinak se bude špatně balit), osolte a okmínujte.

02.

Slaninu nakrájejte na kostičky a smíchejte s prolisovaným česnekem.

03.

Plátky masa poklaďte touto směsí a vymačkaným kysaným zelím a jednotlivé kousky zabalte jako roládky. Ty pak skládejte do pekáčku, posypte zbylým zelím, zlehka podlijte vodou, zakryjte alobalem a při 200 stupních Celsia pečte asi 60 minut, až bude maso měkké. Nakonec alobal odkryjte, teplotu zvyšte na 220 stupňů Celsia a pečte ještě asi 10 minut, aby se udělala kůrčička a horní zelí se trochu připeklo. Jako příloha se nejlépe hodí brambory.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie5 024,75 kJ
Bílkoviny66,85 g
Tuky100,03 g
Sacharidy9,55 g
Sůl3,56 g
SAFA30,04 g
Vláknina1,46 g
Cukry6,16 g
Související témata:

Načítám