Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Aktualizováno

Pamatujete „šunkofleky“? Ve školní jídelně jsou snad dvakrát do měsíce. A co takhle variantu vylepšenou o skvělé zelí, navíc bez vajíčka?

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 dl vody
  • 1/4 hlávky bílého zelí
  • 2 lžíce sádla
  • 1 ks cibule
  • 200 g anglické slaniny
  • 350 g těstovinových fleků
Článek

01.

Zelí nakrájejte na tenké nudličky a ty následně pokrájejte znovu napříč na malé kousky. Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte na kousku sádla dozlatova. Ve chvíli, kdy cibule začíná hnědnout, přidejte nakrájené zelí, zalijte asi 2 dl vody, osolte, pořádně opepřete a zelí duste, dokud nezměkne. Když je zelí hotové, sundejte poklici a nechte odvařit všechnu případnou přebytečnou vodu.

02.

Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a na pánvi ji opečte – další tuk není potřeba, slanina jej pustí dost.

03.

Flíčky vhoďte do vroucí osolené vody (na 350 g těstovin by to mělo být aspoň 3,5 l vody) a případně zakápněte lžící oleje, aby se k sobě tolik nelepily a uvařte podle návodu.

04.

Hotové flíčky ihned promíchejte se zelím a opečenou slaninou a je hotovo!

Reklama

Související témata:

Načítám