Článek
01.
Zelí nakrájejte na tenké nudličky a ty následně pokrájejte znovu napříč na malé kousky. Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte na kousku sádla dozlatova. Ve chvíli, kdy cibule začíná hnědnout, přidejte nakrájené zelí, zalijte asi 2 dl vody, osolte, pořádně opepřete a zelí duste, dokud nezměkne. Když je zelí hotové, sundejte poklici a nechte odvařit všechnu případnou přebytečnou vodu.
02.
Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a na pánvi ji opečte – další tuk není potřeba, slanina jej pustí dost.
03.
Flíčky vhoďte do vroucí osolené vody (na 350 g těstovin by to mělo být aspoň 3,5 l vody) a případně zakápněte lžící oleje, aby se k sobě tolik nelepily a uvařte podle návodu.
04.
Hotové flíčky ihned promíchejte se zelím a opečenou slaninou a je hotovo!