Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Milujete francouzské víno? Zkuste si k němu připravit dokonalou delikatesu – domácí paštiku.

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 lžíce strouhaných housek
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 dl hovězího vývaru
  • 2 ks vejce
  • 2 ks cibule
  • 500 g vepřových jater
Článek

Postup

01.

Vepřová játra nakrájejte na kousky, přidejte najemno nasekané cibule a restujte, dokud játra nezměknou.

02.

Poté směs rozmixujte dohladka, přidejte vejce, vývar a teprve poté osolte a opepřete. Jako koření se hodí také provensálské. Směs zahustěte nastrouhanou houskou a nechte odpočinout.

03.

Mezitím pekáč vyložte plátky anglické slaniny. Paštiku vložte do pekáče, přikryjte alobalem a pečte ve vodní lázni zhruba hodinu při teplotě 180 °C.

04.

Podávejte druhý den, chutná skvěle s čerstvým chlebem a lžící brusinkové marmelády.

Související témata:

Načítám