Hlavní obsah

Proměna koupelny. Podívejte se!

Foto: Thinkstock

Pro děti to nejlepší, i v koupelněFoto: Thinkstock

Reklama

Zatímco v bytech se stojí „na koupelnu“ fronta, v rodinných domech je to jiné. Bývají tady dvě, někdy i tři. Rodiče tak snadno mohou z jedné udělat dětskou a podle toho ji i zařídit. Manželé Renata s Vráťou takhle investovali do svých dětí sto tisíc korun.

Článek

Čím se liší koupelna pro děti od té dospělácké? Samozřejmě lze zvolit speciální zařízení přizpůsobené velikosti dětí, ale pak musíme počítat s tím, že koupelnu bude třeba za pár let znova rekonstruovat, protože jí děti urostou. V případě Renaty a Vráti to ani nebylo možné. Věkový a výškový rozdíl mezi roční Betynkou a jedenáctiletým Štěpánem je tak velký, že rovnou zvolili klasické „dospělácké“ zařízení. Doplnili ho však veselými barvami a dětskými motivy na obkladech.

Vše, co je třeba pro malé i velké

V koupelně pro dvě děti nemělo chybět podle jejich rodičů dvojumyvadlo, plus vana na koupání malé, sprcha pro syna a toaleta. Nakonec se sem vešla i pračka. To vše včetně obkladů pořídili za více než sto tisíc. Další peníze si vyžádaly stavební úpravy, protože jak dispozice, tak stav stěn, rozvodů vody a elektroinstalace byly naprosto nevyhovující. Rodina tak musela provést razantní stavební úpravy, díky kterým se zde ale vytvořilo dostatek prostoru na potřebné zařízení. S návrhem koupelny pomáhal kamarád.

Foto: Rako

Betynka ve své nové koupelněFoto: Rako

Při přestavbě rodina získala dost místa na vanu o délce 175 centimetrů, která je ideální na koupání malé holčičky, tak si zde mohou děti hrát. Doplňuje ji sprchový kout pro rychlé mytí. Zástěnu má ze skla, které odolává poškození lépe než plast. Sklo je samozřejmě bezpečnostní, a když by se rozbilo, rozpadne se na neostré kousky, o které se děti nepořežou.

Závěsnou toaletu rodiče zvolili nejen proto, že se pod ní jednoduše vytírá, ale hlavně si lze u ní nastavit při instalaci výšku, jakou člověk potřebuje. Je proto logické, že v dětské koupelně visí o několik centimetrů níž, než je standardních padesát centimetrů.

Tady bydlí děti!

Zařizovací předměty zvolili rodiče standardní, dětský vzhled jí dodaly použité obklady. Zvolili kolekci Mikado, která svým vzorem dětem vyhovuje, ale není primárně dětská, mají ji rádi i dospělí, kteří milují výrazné barvy a hravé vzory. Navíc se na ni právě vztahovala 15% sleva, což bylo příjemné.

Základ tvoří obklady v 20 x 40 cm, kdy bílou doplňují signální barvy – oranžová a červená s jemným pruhem a stejně dekorovaná bílá. Dětský vzhled dodávají prostoru výrazné červené kruhy a hlavně vzor ve tvaru pastelek. Na míru nechali rodiče ve stejné barvě vyrobit i nábytek.

Koupelna samozřejmě neslouží jen jako dětská, ale využívají ji i návštěvy, které přespávají, nebo rodiče. Líbí se vám?

Reklama

Související témata:

Načítám