Hlavní obsah

Renée Zellweger: Nána z velkoměsta

Foto: holkazmesta.cz

Renée Zellweger jako manažerka LucyFoto: holkazmesta.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holka z města, nová americká romantická komedie, už je tady! Prostý příběh o kariéře, životních změnách a hlavně lásce a lidských hodnotách, se v českých kinech začíná promítat už dnes. A jaké role se téměř univerzální herečka Renée Zellweger zhostila tentokrát?

Článek

Podnikavá a ambiciózní manažerka Lucy Hill, kterou hraje právě Renée Zellweger, přímo zbožňuje výzvy. Neexistuje totiž nic, čeho by nedokázala dosáhnout. Žije v Miami, zbožňuje své boty, svá auta a samozřejmě i své zaměstnání. A když přijde nabídka na krátkodobou práci kdesi v Minnesotě v managementu továrny, neváhá ani minutu a výzvu přijme.

Zpočátku to vypadá jako opravdu snadný úkol. Vždyť restrukturalizaci podniku snad prováděla už nejméně stokrát! Od chvíle, kdy přijede do malého města New Ulm, jí však předák továrny Ted hází klacky pod nohy. Nechce totiž, aby jeho přátelé a spolupracovníci přišli o práci jen kvůli nějaké husičce z města. Jak to tak ale v romantických komediích bývá, z původních nepřátel se později stane nerozlučná milující se dvojice. Nebo bude tento film výjimkou? Tak jako tak, manažerka Lucy si bude muset zvyknout na zcela jiný styl práce a připustit, že i život na malém městě má své kouzlo.

Natáčení venkovních scén probíhalo přímo uprostřed zimy, kdy teplota klesla až na minus 42 stupňů Celsia! „Bylo to jako pracovat na Měsíci," vzpomíná na natáčení Zellweger. Ve filmu má herečka na sobě opravdu jen tenké šatečky. Jak je vidět, jako holka z města nebyla na takovou zimu vůbec připravená! Ve filmu se objeví i „tapioková bitva", která se natáčela jen jednou na několik kamer současně. Uklízení scény by totiž zabralo až příliš mnoho času...

„Ať točí drama, nebo romantickou komedii, Renée se své roli naprosto odevzdá," říká o hlavní představitelce producent filmu Paul Brooks. Renée Zellweger je známá tím, že kvůli roli Bridget ve filmu Deník Bridget Jonesové přibrala několik kilo. V tomto filmu je ale opět úžasně štíhlá a podává vynikající herecký výkon.

Někdo říká průměrná romantická komedie. Já říkám: „Líbila se mi." I přesto, že scénář není nikterak nápaditý, objevuje se ve filmu spousta komických scén a děj má spád. Renée je opravdu skvělá herečka, takže pokud ji máte také rády, seberte se a jděte do kina!

Foto: holkazmesta.cz

Plakát k filmu Holka z městaFoto: holkazmesta.cz

Holka z města - premiéra 28. května 2009 Režie: Jonas Elmer Hrají: Renée Zellweger, Harry Connic jr., J. K. Simmons a další Délka: 97 minut V původním znění s titulky, do 12 let nevhodné

Reklama

Načítám