Hlavní obsah

Respekt k přírodě jako předpoklad pro odpovědnou krásu

Foto: Yves Rocher

Kosmatec krystalový – jedna z ikonických rostlin pěstovaná na francouzských polích v La GacillyFoto: Yves Rocher

Musíme vracet přírodě to, co nám dává. Tímto heslem se řídil zakladatel značky Yves Rocher od samého počátku a brand v této nastavené vizi pokračuje do dnešních dní. Kvalitní půda, přírodní složky a úcta k přírodě jsou základními pilíři, na kterých značka stojí už od roku 1959.

Článek

V posledních letech jsou patrné snahy větších i menších značek snižovat dopady svojí výroby na životní prostředí a svět kolem nás. Ještě lepší ale je, pokud má značka zelené smýšlení zakódováno ve své DNA a celý proces výroby podřizuje odpovědnému konání.

Závazky k přírodě, půdě, biodiverzitě i společnosti

Kosmetické produkty Yves Rocher jsou vyráběné ve francouzské Bretani podle unikátního modelu: značka je současně botanikem, pěstitelem rostlin, ze kterých pocházejí aktivní látky, výrobcem i distributorem. Kontroluje tak celý proces od semínka po konečný produkt, který si zákazník zakoupí. Kolem městečka La Gacilly dochází k pěstování i ke sklizni rostlin s ohledem na přírodu, lidi a ekosystémy, které nás obklopují. Samozřejmostí je dodržování zásad poctivého zemědělství s pozitivním vlivem na okolí.

Nový přístup k zemědělství

Pozitivní zemědělství je způsob střídání různých druhů vysazených plodin, díky čemuž lze zachovávat biologickou rozmanitost, zlepšovat úrodnost půdy a starat se o přírodu jako celek. Přístup značky je v tomto ohledu založen na třech pilířích: ekologickém pěstování bez pesticidů a GMO s certifikátem Ecocert a udržováním biodiverzity díky tomu, že pole plná heřmánku, chrpy nebo měsíčku jsou domovem pro rozmanité živočichy. Posledním pilířem je odpovědné získávání zdrojů, ať už díky vlastnímu pěstování nebo skrze odpovědné partnery.

Foto: Yves Rocher

Chrpa je v La Gacilly pěstována v režimu ekologického zemědělstvíFoto: Yves Rocher

Sdílením k pokroku

Yves Rocher jako kosmetická značka vždy hledá nové postupy, zaměřuje se na výzkum a vede dialog s mnoha aktéry z regionu. Všechny nabyté znalosti sdílí, jedná ve prospěch přírody a neúnavně pracuje na tom, aby nejen v kraji svého původu zanechala pozitivní stopu. Rostlinné složky jsou pěstované udržitelnými zemědělskými postupy, které přispívají k regeneraci biodiverzity a produkují kvalitní suroviny. Ty jsou základem pro zodpovědnou krásu a účinné produkty vyrobené s respektem k naší planetě.

Foto: Yves Rocher

Nadace Yves Rocher se zabývá také vysazováním stromůFoto: Yves Rocher

Kromě šetrných a biologicky snadno odbouratelných složení nebo ekologické koncepci obalů se značka o přírodu zasazuje i v rámci projektu Nadace Yves Rocher Plant for Life. Díky této iniciativě se podařilo vysadit neuvěřitelných 100 milionů stromů. A přispět můžete každý. Za vybrané produkty nebo založení věrnostní kartičky totiž Nadace zasadí jeden strom. A pro příklad nemusíme chodit daleko. Konkrétně v České republice díky spolupráci s neziskovou organizací Čmelák roste v oblasti Ralska více než 117 tisíc nových stromů.

Yves Rocher vybírá do své kosmetiky jen to nejlepší z přírody v BretaniVideo: Yves Rocher

Reklama

Načítám