Hlavní obsah

Rozjeďte to v červencové jízdě!

Foto: Thinkstock

Nenechte si ujít výstavu šperků CartierFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto – to je snění, cestování, žhavá odhalená těla, ale i nakupování a velké party! A to všechno nám dnes náš kulturní koktejl nabízí. Je libo jednu ingredienci, nebo všechny najednou? Letošní léto bude mít rozhodně šmrnc!

Článek

Zasněte se na Pražském hradě!

Ať už hledáme inspiraci do své šperkovničky nebo se jen rády kocháme pohledem na krásnou mistrovskou práci, která nám dovolí romanticky se zasnít, připravila proslulá značka Cartier ve spolupráci se Správou Pražského hradu unikátní výstavu s názvem Cartier na Pražském hradě – The Power of Style. Již od 9. července budeme mít možnost obdivovat v Jízdárně výjimečné šperky, hodinky a luxusní předměty. Organizátoři slibují fascinující a inspirující podívanou. „Umístění výstavy do našich prostor dodá zážitku na tajuplnosti a kouzlu," říká Ivo Velíšek, ředitel Správy Pražského hradu. Určitě to bude nezapomenutelný zážitek, který je možné spojit i s poznáváním Starého Města.

Trhy, jak se patří

Která z nás by ráda nenakupovala! Společně s celou rodinou budeme mít možnost vydat se na výlet do minulosti. Pravé nefalšované trhy ve Vlašimi vypuknou 6. července na tzv. Vostroveckém slavení. Mžikem se tak ocitneme v období renesance, které dokonale dokreslí krásné a romantické prostředí zámku Vlašim a jeho parku, kde se slavnosti konají. Z bohatého programu vybíráme jen malou ochutnávku. K vidění budou mužná těla šermířů a dalších bojovníků a kromě nakupování se můžeme dokonce naučit některý z historických tanců. Nejlepší zpráva nakonec: Vstupné je zdarma!

Foto: Thinkstock

Zúčastníte se také dámské motorkářské jízdy?Foto: Thinkstock

Skočte s námi do řeky!

Ano! Blíží se Evropský den koupání v řekách, jehož posláním je pomoct najít lidem vztah k řekám, u kterých žijí, a zároveň oslavit zlepšující se čistotu vody evropských řek. Všechny, které se odhodláme tuto zajímavou myšlenku podpořit, čeká 17. července slavnostní skok v pražských Žlutých lázních. Očekáváme, že napíšete, jak je Vltava studená a hlavně čistá!

Exotický ráj za jediný den

I tak by se dala nazvat pouť, na kterou se můžeme vydat do Olympie v Brně, kde se koná unikátní výstava Šangri-la, která v sobě spojuje mystiku a skutečnost. Jen jediný den nám stačí k tomu, abychom se podívaly do barevného světa států ležících na úpatích Himálají se vším, co k nim patří. Na své si přijdou zejména milovnice mýtů, cestování a filozofie. Přímo na místě se můžeme podle organizátorů nechávat unést poutavým příběhem, který v nás navodí pocit, jako bychom byly přímo tam. Jen pro zajímavost – Šangri-la je krajina opojné blaženosti a věčného blahobytu, která podle Himálajanů leží pod ledovým trůnem božstev. Hledáme-li relax a dobití baterií, je právě tahle výstava to pravé!

Natřete to tvrďákům na motorkách

Letní období přímo vybízí k motorkářskému srazu. Jak se baví pánové, to víme, ale co teprve motorkářky! Předvést své naleštěné dvoukolé miláčky v plné kráse můžeme na dámské motorkářské jízdě již 9. července v Bravanticích. Odjezd je v 17.30 od Motobaru u Hanky, který akci pořádá již 6. rokem. Plánovaný návrat je 11. července a věřte, že to bude skutečná jízda!

Tak kde se společně potkáme? A propos, napište nám na info@prozeny.cz, jak se vám na některé z „našich" akcí líbilo. Těšíme se na vaše zážitky!

Reklama

Načítám