Hlavní obsah

Rozzářený obličej? Díky červeni!

Foto: Shutterstock.com

Hříšná červeň. Hodí se i k vám?Foto: Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozzáří oči, oživí a omladí pleť, modeluje obličej. Co? Hříšná rouge! Kam všude ji lze nanést, aby působila přirozeně a sexy?

Článek

Všechno na této planetě podléhá trendům a rouge není výjimkou. Jednu chvíli si móda žádá její dostatek, podruhé zase umírněnost. Skutečnost je ale taková, že ať je jí více či méně, vždy omladí jakýkoliv typ obličeje a zharmonizuje celkový dojem nalíčení. Není tedy důvod se jí vyhýbat!

Líce jako ze šantánu

Naštěstí již neplatí pravidlo, že červeň musí mít stejný odstín jako rtěnka, jelikož v současnosti se nejvíce klade důraz na přirozenost. Červeň coby symbol zdraví a elánu by měla mít pouze jemný nádech přírodní barvy obličeje. Při výběru se řídíme tónem pleti a červení, která prosvítá krevními cévami, jejichž barvu ale můžeme spíše jen vytušit, jak se zmiňuje autorka knihy Perfektní make-up Margit Rüdiger. Např. světlé pleti sluší chladné tóny včetně růžově červené, olivový nádech obličeje zase rozzáří teplá korálová nebo hnědá barva.

Jestliže je pleť již napudrovaná, zvolíme červeň taktéž ve formě pudru, protože se bude dobře nanášet a roztírat bez nechtěných čar a ostrých linií. Na tvář ošetřenou pouze denním krémem nebo podkladem je vhodnější ta krémová, bude působit přirozeně.

Foto: Shutterstock.com

K nanášení použijte silnější štětecFoto: Shutterstock.com

Jak správně nanášet?

Pudrová rougese nanáší širokým štětcem, nikoliv malým přiloženým „šidítkem“, jimiž jsou mnohé krabičky opatřeny. (Ale ani tak se jich nemusíme zbavovat, protože se hodí pro drobné opravy během dne.) Široký nástroj s dlouhou násadou tedy jemně „smočíme“ do barvy a poté se přebytečného množství pudru poklepáním o hranu kelímku zbavíme. Pokud tápete, kde začít nanášet, zaměřte se na nejvyšší bod lícní kosti a vydejte se po trase ke spánku a zpět směrem k ústům. Postupujte opatrně a v skoro až nevýrazných vrstvách. Je lepší tahy štětcem opakovat ještě jednou než posléze řešit, že barvy je až příliš.

Oproti pudru se krémová červená aplikuje rozdílně. Nejdříve si vytvoříme body, které následně na nenapudrovanou pokožku jemně rozetřeme. Vypadá to přirozeně, nicméně minusem je kratší trvanlivost, takže postup se musí několikrát během dne opakovat, aby zbarvené líce stále přitahovaly pozornost.

Když už jste si vybrala, v jaké formě červeni dáte přednost, je načase vysvětlit, kde všude najde uplatnění. Tváře jsou tedy jasné, ale co postupy známých vizážistů, které s ní doslova čarují a modelují obličeje k nepoznání i na jiných místech?

Profi tipy odborníků

  • Pobledlému a unavenému obličeji dodáte vitalitu, když se vaše rouge lehce dotkne čela a brady.
  • Chcete-li opticky zvětšit oči a dodat svému vzhledu svěžejší dojem, naneste trochu červeně těsně pod obočí.
  • Pokud se vám stále nedaří barvu obličeje sladit se světlejším krkem, rozdíl se díky červeni může stáhnout.

Reklama

Související témata:

Načítám