Hlavní obsah

Ručníky a osušky na pláž

Máte doma dostatek kvalitních ručníků a osušek? Pokud ne, je nejvyšší čas si doplnit zásoby.

Článek

Léto je v plném proudu, a kdo může, tráví dny volna na koupališti. Aby byl váš pobyt u vody co nejpohodlnější, potřebujete dobrou deku na pláž a samozřejmě ručník a osušku. V tomto článku vám poradíme, jak vybrat kvalitní zboží.

Plážová froté osuška CABANA – oranžová 100 x 150 cm

Čím se řídit při nákupech

Pokud si výbavu na pláž chcete rozšířit o kvalitní ručník nebo osušku, věnujte pozornost především gramáži. Je nepsaným pravidlem, že čím je její hodnota vyšší, tím více budou ručníky nadýchané a odolné vůči mechanickému poškození. To nejlepší, co současný trh nabízí, jsou ručníky a osušky o gramáži 450 g na m² a více. Pak už záleží jen na tom, jaký zvolíte design a zda vám sedne materiál na dotek.

Froté osuška ANNIE – šedá 70 x 140 cm

Bambusové vlákno proti bakteriím

Co si budeme povídat, přenášení vlhkých věcí z koupaliště není nic příjemného. Pokud vlhké věci nevytáhnete včas z tašky, stanou se působištěm plísní a bakterií. Tomu lze snadno zabránit používáním bambusových ručníků a osušek s antibakteriálním povrchem. V obchodech se především ptejte na poměr bambusového vlákna ve tkanině. Čím vyšší tato hodnota je, tím je ručník vůči nežádoucím organismům odolnější. To ale není vše! Příjemnou vlastností je také to, že bambus je schopen pojmout až čtyřikrát více vlhkosti než bavlna.

Dětské osušky

Pohádkové osušky pro nejmenší

Děti si obvykle letní radovánky užívají plnými doušky a věci jako osušky vůbec neřeší. Zkušeným rodičům je ale nadmíru jasné, že s obyčejným ručníkem nebo osuškou nepochodí. S dětskými pohádkovými hrdiny se dnes setkáte prakticky na každém rohu, ať už v podobě oblečení, či školních pomůcek. Nejinak je tomu i v případě dětských osušek, jež nejsou pro děti vhodné jen díky pohádkovým motivům, ale také díky hebkému materiálu, který je vhodný pro citlivou dětskou pokožku. A co je teď nejvíce v kurzu? No přece Mimoni, Ledové království a Hodný dinosaurus.

Pokud jste se pro nákup ručníků a osušek rozhodli, nezapomeňte nakupovat u ověřených prodejců. Doporučujeme internetový obchod RodinneBaleni.cz, který nabízí širokou nabídku bytového textilu.

Přejeme šťastnou ruku při nakupování!

Reklama

Načítám