Hlavní obsah

Ruší nás hlasitý sex sousedů!

Foto: shutterstock.com

V bytě je všechno slyšetFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bydlení v panelovém době má jistá úskalí. A to dokonce i pokud jde o sex. Zejména hlasité dovádění může být někomu ze sousedů nepříjemné, zvláště pak, má-li doma malé dítě. Jakýkoli hluk totiž dokáže miminko vzbudit. A právě takový problém nyní řeší i novopečená maminka Michaela.

Článek

Mou rodinu tvoří vedle mě ještě třicetiletý manžel Jirka a malý půlroční syn Adámek. Těsně před jeho narozením jsme se přestěhovali na okraj Prahy do krásných nových bytů. Nové bydlení přináší ale určitý problém. Jsou jím mladí sousedi, kteří bydlí na témže patře jako my.

Na první pohled se jedná o velmi sympatické lidi, ale nějak blíže se s nimi neznáme. Při setkání na chodbě se pozdravíme a tím naše rozhovory končí. Pár totiž příliš času doma netráví a hlavně na víkendy odjíždí. Když už ale v bytě jsou, nelze o jejich přítomnosti nevědět. Večer se totiž oddávají divokému sexu a hlasitě se projevující mladou ženu zřetelně slyšíme i v naší ložnici. Občas se naši sousedi milují i ráno nebo přes den. Pochopitelně že mně ani manželovi jejich hlasitý sex nijak zvláště nevadí. Přesněji řečeno, nevadil by.

Dokud jsme byli sami dva, dokázali jsme se s Jirkou nad hlasitými výkřiky a vzdycháním pousmát a neřešit je. Nyní ale máme syna a takovéto dovádění, jež je i přes zeď velmi dobře slyšet, ho ruší ze spánku. Často se Adámek vzbudí a začne plakat. Myslím si, že pro dítě v tak útlém věku není rozhodně dobré, když se nemůže dobře vyspat, aniž by ho pravidelně nebudil nějaký křik.

Slyšíme je po celém bytě

Přemýšleli jsme, jak to vyřešit. Dokonce jsme se zkusili na noc přestěhovat do jiného pokoje a spát v obýváku. Mysleli jsme si, že přes dvě zdi to nebude tolik slyšet. Spletli jsme se ale a Adámek měl zase přerušený spánek. Jediné řešení bude asi s nimi promluvit. Původně jsem chtěla poslat manžela, zda by nemohl se sousedem promluvit on. „Jste přibližně stejně staří, to si budete rozumět a nebude to působit tak divně, jako kdybych to já říkala ženě, která je o deset let mladší než já. To bych si připadala pomalu jako její matka, která ji v něčem poučuje,“ vysvětlovala jsem muži. Ten ale odmítl s tím, že se o takové věci stydí mluvit s cizími lidmi. Tak to pravděpodobně bude na mně.

Foto: shutterstock.com

Náš syn nemůže spátFoto: shutterstock.com

Jak jim to sdělit?

Jen řeším, jak sousedům takovou věc říci. Začít někoho ,,dirigovat“, jak by měl být při sexu hlasitý a jak ne, mi přijde zvláštní. Jsou to úplně cizí lidé. A první delší rozhovor mezi námi by, myslím si, nebylo vhodné vést na toto téma. Známí, s nimiž jsme se tomto problému bavili, přišli ale se zcela jiným řešením. Reklamovat byt! Protože stěny bytu údajně dostatečně neizolují. V takovém případě, pokud bychom reklamaci skutečně podali, by muselo nastat testování pod dohledem odborníků. A naši sousedi by se stejně museli dozvědět, že jsme si na jejich hlasitý sex stěžovali. Takže by to byl trapas ve finále možná ještě větší. Jak tedy ze situace ven? Promluvit s mladým párem? Ale jak? Co mám dělat, poradíte mi?

Jakým způsobem byste daný problém řešila vy? Jak lze takovouto věc decentně sdělit sousedům? Napište nám svůj tip do diskuze pod článek nebo na info@prozeny.cz.

Reklama

Načítám