Hlavní obsah

Rychlovka lepší než dlouhý sex?!

Foto: Thinkstock

Rychlovka dává sexu jiný rozměrFoto: Thinkstock

Reklama

Je to smršť - nečekaná, impulsivní, neplánovaná. Přináší s sebou nebezpečí, nahromaděnou energii, boří všechna tabu a jak rychle přišla, tak i odejde! Právě taková je rychlovka. Totálně vás vykolejí a následně zanechá s roztrhaným oblečením a rozcuchanými vlasy kdekoli, kde to nejméně čekáte. Spontánní a divoký sex bez hranic má rozhodně v našich životech místo a čas! Proč a jak si ji ještě více užít?

Článek

Nejlepší sex trvá 7 až 13 minut! Alespoň to hlásají američtí vědci. Nejnovější český průzkum ovšem naznačil, že se moc nemýlí. Průměrně totiž českému páru trvá soulož asi 16 minut. Že by naše zažité sny o celonočním milování pokořily vědecké studie? Podle nich je totiž rychlovka lepší než dlouhý maraton!

„Myslím, že když mají partneři chuť, tak je rychlovka mnohem lepší! Prodlužovat sex kvůli přesvědčení, že to tak má být, je nejlepší cestou k nudnému stereotypu,“ potvrzuje domněnky lékařů a sexuologů i sex koučka Julia Gaia Poupětová. Podle ní je totiž dobré mít ve vztahu více variant - něco jako jídelníček, ze kterého si prostě oba partneři můžou podle nálady vybrat. V čem je ještě rychlovka lepší?

1. Neškodí nervové soustavě jako dlouhá soulož!?

„Miluju dlouhé předehry, při těch si užívám vzájemných doteků a opravdu se navnadím na společné splynutí. Když ale dojde na věc, jsem docela ráda, když se Pavel udělá po pár minutách, než kdybychom do toho měli bušit celou noc,“ přiznává mi velmi otevřeně kamarádka Marie. Nic netušíc popisuje přirozené stavy organismu, aniž by věděla, že delší soulož může mít negativní vliv na naše tělo. Jakmile se sex začne příliš prodlužovat, tedy zhruba od 15 minut dál, není něco v pořádku. Alespoň na to upozorňují američtí lékaři ve svých studiích. Podle jejich propočtů je ideální pro vyvrcholení zhruba devátá minuta soulože. Pokud se čas prodlužuje, organismus se příliš napíná, což může škodit nervové soustavě, která se díky tomu prý přehřívá. Jiný názor na to ovšem má český sexuolog Zlatko Pastor: "Podle mě nervové soustavě ani krátký ani dlouhý sex neškodí. Někdo má rád krátké tratě, jiný maratóny. Proto běhejme i souložme, jak je nám libo."

2. Umocňuje daný okamžik a zlepšuje kvalitu sexu!

Od zdraví se dostáváme k energii. Z tohoto pohledu totiž rychlovka určitě pokoří dlouhé milování. Proč? Ty samé pohyby, občas výměna polohy – postupem času se tělo začíná unavovat. Dech slábne, energie se vytrácí a stejně je na tom i chuť obou protagonistů. Která z nás si v takovou chvíli nepřeje, aby to už skončilo a mohly jste se třeba jen mazlit nebo spokojeně spočinout v mužově náruči? Při rychlovce můžete ze sebe vydat všechnu energii najednou a tím daný okamžik ještě umocnit a zlepšit tak kvalitu milování.

3. Pomáhá utéct ze stereotypu

„Máš raději rychlovku nebo dlouhé milování?“ přepadla jsem svého kamaráda dotazem v telefonu. Jeho odpověď mě nijak nepřekvapila. „Jak s kým a jak kdy!“ Trochu jsem znervózněla, protože vím, že několikátý rok má po svém boku jednu stálou partnerku. „Líbí se mi to třeba v přírodě nebo když není moc času, klidně jsem se do podobných akcí vrhal, ale třeba se svou stávající přítelkyní si nedovedu představit, že bychom se milovali třeba někde v přírodě nebo v obědové pauze,“ pokračoval ve svém monologu. Ptala jsem se proč. Z odpovědi jsem cítila pohodlnost, zvyk a zavedený postup.

Foto: Thinkstock

Zvyk a stereotyp vášeň ubíjíFoto: Thinkstock

Milování je citlivé téma a řada párů ho provozuje podle předem připraveného scénáře, což potvrzují i sexuologové. Není to ale škoda? Proč jste ve stádiu zamilovanosti schopné podlehnout svodům svého drahého někde na rozkvetlé louce, v nočním poloosvětleném podchodu a podobně, ale později už si něco takového stěží dovedete představit nebo se při podobných představách jen mlčky usmíváte? Na vině je skutečně zvyk, pohodlnost, pocit jistoty, kterou jste ve vztahu získaly. Věci nevšední zevšedněly a vztah ovládl stereotyp. Rychlovka vám z něj ale může rychle pomoci!

„Je to nádherný způsob, jak vnést oživení do vašeho sexuálního života. Je vlastně takovým příslibem do budoucna," říká doktor Birch v knize Sex na celý život. Zkuste si osvěžit paměť a vneste do stereotypu nové vzrušení a spalující touhu neplánovaného okamžiku. Zahoďte stud, konvence, připravený scénář a jděte zkrátka na věc! Partner to určitě ocení.

Návod, jak si rychlovku patřičně užít

Není to telenovela ani romance!

Aby rychlovka byla skutečně tím, čím má být, tedy milostným kořením nebo chcete-li aperitivem vašeho sexuálního menu, přijměte ji jako jednu z chvilkových záležitostí. „Je to věc, která vám skýtá prostou živočišnou rozkoš, a je to předzvěst vášně, které dáte později průchod při delším milování,“ radí doktor Birch.

Nepřemýšlejte a jděte rovnou na věc!

Když vás náhle překvapí nečekané chutě, nepřemýšlejte o tom, proč se to stalo, ale prožijte naplno všechno, co se bude následně dít. Co nejplněji a nejrychleji! „Buďte otevřené jakékoli erotické příležitosti!“ radí partnerským dvojicím ve své knize Secrets of Better Sex (Tajemství lepšího sexu) doktor J. D. Block. Když ji odsunete na jindy, prošvihnete kouzlo a napětí okamžiku, který s sebou tahle záležitost přináší.

Urvěte pro sebe, co můžete!

V rychlovce nejde o to uspokojit toho druhého. Přestaňte se na to soustředit. Je to živočišnost, spontánnost a určité sexuální vybití. Partner nesmí dovolit, abyste litovala toho, že jste ho neuspokojila, stejně jako on nesmí myslet na to, že vás případně neuspokojil. Vše, co nedošlo až do konce, dostane prostor jindy, až se zase dlouze pomilujete.

Tak konec výmluv a směle do toho!

Reklama

Související témata:

Načítám