Hlavní obsah

S Andreou Kerestešovou do ledového království

Reklama

Hned zkraje bych ráda zdůraznila – nejsem žádná slepice, co v jednom kuse čučí na seriály a hýká blahem, když v metru zahlédne nějakou vipinu. Ale kdy se člověku poštěstí, že posnídá s herečkou, kterou zná celý národ?

Článek

To bylo takhle… Máme novou kuchyň. Tedy, už bylo na čase. Nebudu předstírat, že jsem o ničem jiném nesnila, ale cítím se tam vážně skvěle. Poslední, co nám chybělo, byla lednice. No, a protože je ta kuchyň opravdu krásná, chtěla jsem i krásnou, velkou, chytrou… no prostě lednici super extra multi.

Elegantní, nerezová lednice Philco PX 5261 s neuvěřitelným objemem 362 l bude ozdobou každé kuchyně

Vyrazit na nákupy hladová je pitomost. Představa, jak bloumám po obchodech, kde není jediná bota, kabelka nebo sukně, mě velmi rychle dovedla do oblíbené kavárny. Sedím, popíjím horké laté, koukám na štíhlou dívku, která bezradně postává s šálkem kapučína a marně hledá volné místo, a říkám si – je to Andrea Kerestešová, nebo není…?

Byla to ona. A najednou stojí u mě a ptá se, jestli by mi nevadilo, kdyby si přisedla. Snídaly jsme přes hodinu a semlely páté přes deváté. Hlavně kuchyň. Ukázalo se, že Andrea řeší stejný problém jako já. Byla ovšem o pořádný kus cesty přede mnou – prolustrovala snad všechny firmy, které u nás nabízejí lednice, a zdálo se, že má jasno.

Americká lednice Philco umožňuje variabilně měnit spodní část na mrazák nebo lednici dle aktuálních potřeb

Americká lednice Philco. Dala jsem na ni, a když jsme se rozloučili, vyrazila jsem obhlédnout, o čem mi hezkou chvíli básnila.

Nebudu psát, že jsem se zamilovala do lednice, tak zle na tom fakt nejsem, ale měla jsem co dělat.

Spodní, na sobě nezávislé zóny lze přepnout z mrazáku na chladničku, a zvýšit tak podle potřeby objem chladničky

Sledujte: designově dokonalá, čtyřdvéřová, blýskavě nerezová… Přivřela jsem oči, představila si ji v naší kuchyni – a bylo po problému. A to jsem ji ještě neotevřela. Vy si prosím neumíte představit ten komfort!

Cirkulace vzduchu uvnitř lednice udržuje rovnoměrnou teplotu

Je vážně obrovská a dokonale přehledná, má neskutečně velký mrazák, ve kterém se okamžitě zorientujete a který se ještě ke všemu dá přepnout z mrazení na chlazení, takže, kdybych potřebovala nakoupit zásoby pro regiment, vejde se mi sem půl supermarketu.

A největší vychytávka – v madlech jsou takové diody a nějaké čidlo, které pozná, že je večer, a ty diody rozsvítí!

Noční senzor na stropě chladničky měří intenzitu denního světla a s přicházejícím večerem rozsvítí LED diody v madlech

Úplně se vidím, jak rozespalá cupitám kuchyní a diody na mě přátelsky blikají a říkají – Pojď, Moniko, není nic krásnějšího než bílý sex uprostřed noci… Co je ale vůbec nejdůležitější – ta lednice je prostě krásná a kuchyň úplně rozsvítí. Když mi ji včera přivezli, dala jsem si kafe, čučela na lednici a vděčně vzpomínala na Andreu, protože tohle byl tip k nezaplacení.

Vaše Monika Chládková

Reklama

Související témata:

Načítám