Hlavní obsah

S propadlou občankou se nestěhujte!

Foto: shutterstock.com

Hlídejte si platnost vašich dokladůFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téma týdne: Úředníci: Zabít je, či pochválit? Někdy nám dokáží úředníci pěkně zkomplikovat život. Své o tom ví Lenka, která si kvůli stěhování prožila malé peklo. Máte nějaký podobný zážitek s úředníky? Pište na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Článek

Nezapomenu, co se nám přihodilo před třemi lety. Bylo jaro a my se měli celá rodina stěhovat do nového bytu v tomtéž městě. Zrovna v té době mně i mému manželovi končila platnost občanského průkazu. Rozhodli jsme se, že nový si vyřídíme až po změně bydliště, ke které mělo dojít za týden.

Hned po přestěhování jsme šli vyřizovat na magistrát změnu trvalého pobytu. Jaké bylo však naše překvapení, když nám tamní úřednice oznámila, že s propadlým občanským průkazem nemůžeme měnit trvalý pobyt. Nejdřív prý si musíme vyřídit novou občanku. Ještě nám začala vyhrožovat pokutou - připomínám, že platnost průkazů skončila před týdnem.

Nedalo se nic dělat, ať to bylo sebevíc absurdní, museli jsme si začít vyřizovat OP na staré bydliště, kde už mezitím bydlel někdo jiný. Samozřejmě k tomu patřilo focení. Potom měsíc čekání. Po měsíci jsme si šli vyzvednout občanky, které nám posloužily jen k tomu, abychom si ještě týž den vyřídili nový trvalý pobyt. Hned nato jsme je u vedlejší přepážky odevzdali a začali vyřizovat nové - zase další měsíc čekání.

Připadala jsem si jako v nějaké trapné komedii - tolik vyřizování, čekání, fotky taky nebyly zadarmo. A to vše kvůli průkazům, které jsme dostali do ruky jen na chvíli, abychom přešli od okýnka k okýnku. V té chvíli jsem měla opravdu chuť někoho „zabít“.

Také jste měla chuť někdy úředníky, potažmo zákonodárce, „zabít“? Pojďte se nám svěřit se svým zážitkem na info@prozeny.cz a varovat nás před nimi! Máte možnost vysloužit si 500 korun.

Reklama

Načítám