Článek
Postup
01.
Opláchnutá žebra vložte do hrnce, přidejte bobkový list, nové koření a černý pepř a v mírně osolené vodě na mírném ohni (aby voda neklokotala) vařte asi hodinu a půl. Když je maso měkké, tak ho vyndejte, z vývaru můžete případně připravit polévku.
02.
Marinádu připravíte smícháním všech zbývajících surovin, tedy piva, oleje, prolisovaného česneku, koření, medu a špetky soli. Při tomto množství chilli žebra nebudou ani ostrá, takže se nemusíte bát dát je pak dětem.

Foto: Mona Martinů
03.
Jednotlivé uvařené kousky masa ze všech stran pomažte marinádou a naskládejte do pekáčku. Ten pak vložte do trouby a při teplotě 180 stupňů pečte ještě asi 10–12 minut.

Foto: Mona Martinů
Hotová žebra podávejte s křenem a hořčicí, případně jinou omáčkou vhodnou ke grilovanému masu. Jako příloha se nejlépe hodí česneková bageta nebo chléb. A při servírování určitě nezapomeňte na ubrousky – bude jich potřeba na ruce i na pusu! :-)