Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Aktualizováno

Milujete kuřecí prsa a smetanové brambory? Pak se vám dnešní recept bude dozajista líbit. Šéfkuchař Václav Šneider z pražské restaurace Corte di Angelo připravil kuřecí prsa s italskou šunkou na šalvěji a jako příloha posloužily skvělé smetanové brambory s provensálským kořením. Už se vám sbíhají sliny?

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Jídlo
  • 2 lžičky soli
  • 10 g čerstvého rozmarýnu
  • 10 g provensálského koření
  • 1 dl smetany
  • 20 dkg brambor
  • 1 dl olivového oleje
  • 2 dl drůbežího vývaru
  • 20 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • 20 g čerstvé šalvěje
  • 60 g parmské šunky
  • 400 g kuřecích prsou
Článek
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Syrové brambory oškrábejte a nakrájejte na velmi, velmi tenké plátky. Ty by neměly být silnější než asi 2 mm.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Brambory dejte do misky, zalijte je smetanou smíchanou s provensálským kořením a rozmarýnem. Vše v zapékací misce ještě promíchejte.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Směs nechte v zapékací misce a dejte zapéct do trouby. Pečte je při 150 stupních asi 60 minut.

Kuřecí řízky osolte a zprudka je na olivovém oleji z obou stran orestujte. Pak na maso položte plátek parmské šunky a dva lístečky šalvěje a znovu ho opečte z obou stran, dokud není hotové.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Do výpeku přidejte kousek másla, zaprašte hladkou moukou a přidejte horký kuřecí vývar. Omáčku promíchejte, podle chuti dosolte a může se servírovat!

Na předehřátý talíř nejprve položte část smetanových brambor, na ty položte kuřecí prsa šunkou a šalvějí nahoru, přelijte trochou omáčky a dozdobte kouskem salátu nebo snítkou rozmarýnu.

Reklama

Související témata:

Načítám