Článek
Postup
01.
Maso co nejvíc odblaňte a pokrájejte na asi dvoucentimetrové kostky. Ty obalte v mouce. V hrnci (já zvolila papiňák) rozehřejte olej, a když je hodně rozpálený, ze všech stran na něm zprudka osmahněte kousky masa. Jde o to, aby se zatáhlo a zůstalo krásně šťavnaté.
02.
Maso vyjměte a do stejného oleje vsypte najemno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji smažte, aby chytila barvu. Pak ji poprašte paprikou, promíchejte a stáhněte z ohně.
03.
Vraťte maso, podlejte trochu vody, osolte a opepřete, promíchejte a vraťte na střední plamen. Přikryjte a duste 15 minut, až maso pustí šťávu. V této chvíli vlejte k masu vývar. Tekutiny má být i v této chvíli tolik, aby se maso nepřichytávalo, ale nemělo by plavat. Promíchejte, přikryjte poklicí a na slabším plamenu duste asi půl hodiny.
04.
Přidejte scezené zelí a vše promíchejte. Opět přikryjte a duste, dokud nebude maso zcela křehké – mně celkový var v papiňáku trval hodinu, mám ráda maso velmi křehké. Když je maso měkké, dobře vmíchejte smetanu a nechte chvilku probublat. Pak už jen podávejte s houskovým knedlíkem (doma se mi ale osvědčily i gnocchi).
A jak připravit ty nejlepší houskové knedlíky?