Hlavní obsah

Jak na houskové knedlíky? Postup krok za krokem

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měli jste až dodneška pocit, že kynuté houskové knedlíky jsou spíše taková vyšší dívčí? Mrkněte na video. Uvidíte, že je s přehledem zvládnete také.

Článek

Nejprve si připravte kvásek. Rozdrobte kvasnice, zasypte je lžičkou cukru a zalijte trochou vlažného mléka. Nechte vzejít na teplém místě. Do větší mísy dejte dvě třetiny mouky, špetku soli a vejce, opatrně vlijte vzešlý kvásek a mléko. Začněte zpracovávat těsto. Poté nasypte připravené kostičky housky a zbylé ingredience. Těsto by mělo být vláčné a nemělo by lepit. Poprašte ho moukou, přikryjte utěrkou a nechte 30 až 45 minut kynout.

Z vykynutého těsta vyválejte dvě šišky a vložte do vroucí osolené vody. Po 18 minutách by měl být knedlík uvařený. Nezapomeňte ho zhruba v polovině varu v hrnci otočit. Hotový knedlík vyndejte a na několika místech propíchněte vidličkou, aby se nesrazil. Poté jej nakrájejte nožem nebo režnou nití.

Co byste si ke knedlíkům dali nejradši, rajskou, křenovou nebo snad znojemskou?

Reklama

Související témata:

Načítám