Hlavní obsah

Sen se stává realitou: Můžete mít čistou podlahu a nemusíte pro to udělat vůbec nic!

Foto: my-concept.cz

Nechte za sebe pracovat robotický vysavač a užijte si volnou chvilkuFoto: my-concept.cz

Ušetří vám spoustu času, protože uklízí, kdykoli to potřebujete, i když nejste doma. Robotický vysavač je nepostradatelný pomocník, a dokonce si můžete vybrat takový, který se bude hodit právě do vaší domácnosti.

Článek

Kdokoli začne robotický vysavač jednou používat, těžko si dokáže představit život bez něj. Kdo by taky nechtěl mít doma stále čisto, vysáto a navíc bez práce? Zvlášť když se úklid může odehrávat i v době, kdy nejste doma. Vysavač dokonce umí sám vysypat nashromážděné nečistoty nebo zároveň s vysáváním vytřít a podlahu vydezinfikovat UVC zářením. A vy jste přitom o jeho aktivitě neustále v obraze díky mobilní aplikaci.

Foto: my-concept.cz

Robotické vysavače se zvládnou pohybovat i v členitém prostředí domácnostiFoto: my-concept.cz

Pokud o robotickém vysavači teprve uvažujete, budete překvapení širokou nabídkou. Stačí si ale jen ujasnit základní vlastnosti robotických vysavačů a popřemýšlet o tom, které funkce navíc vám mohou zpříjemnit život. Pak budete mít o nákupu celkem jasno. A pokud vsadíte na českou značku Concept, získáte i záruku kvality.

Laserová, nebo gyroskopická navigace

Plocha bytu nebo domu celkem jasně naznačí, pro kterou ze dvou základních navigačních technologií se rozhodnout. Laserová je vhodná pro domovy řešené bezbariérově – robot si nejprve všechny místnosti projede a zapamatuje, takže ho později budete moct cíleně poslat třeba jen do kuchyně nebo chodby. Gyroskopická navigace je o něco levnější a hodí se všude tam, kde je vysavač díky přirozeným bariérám, třeba v podobě vyšších prahů, v bezpečí.

Foto: my-concept.cz

Laserová technologie robotického vysavače zajistí, že se vyhne všem překážkámFoto: my-concept.cz

Automatické vysypávání prachu jistě oceníte. Vysavač se vrátí k dobíjecí základně a do jejího sáčku předá nashromážděné nečistoty. U laserových modelů, jako je třeba Concept VR3520, je velkou výhodou, že po zmapování bytu dovedou jeho plochu automaticky rozdělit na místnosti. Ty pak stačí v mobilní aplikaci pojmenovat a nechat stroj uklízet tam, kde zrovna chcete. Do aplikace lze uložit mapy až pěti pater. Vysavač je tedy zároveň vybaven senzory proti pádu ze schodů a proti nárazu.

Foto: my-concept.cz

Robotický vysavač s mopem Concept VR3520 je vybaven funkcí automatického vysypáváníFoto: my-concept.cz

Sterilizace pomocí UVC záření

Řada pokročilejších modelů vedle vysávání také vytírá nebo podlahu sterilizuje s pomocí UVC lampy. To dokáže třeba Concept VR3205, který při vytírání využívá funkci Y-wash. Už z názvu je patrné, že se pohybuje po trase ve tvaru písmene Y a každý kousek podlahy projede opakovaně. Díky tomu účinně odstraňuje zaschlé skvrny, špínu a ostatní nečistoty.

UVC světlem vysavač Concept VR2020 podlahu ještě dodatečně sterilizuje. Jedná se o ultrafialové záření typu C, které narušuje buněčnou strukturu DNA bakterií, virů, plísní i dalších mikrobů a tím brání jejich dalšímu množení.

Foto: my-concept.cz

Robotický vysavač s mopem 3 v 1 Concept VR3205 Perfect Clean je vybaven vyspělou laserovou navigací pro přesné plánování úklidu a UVC sterilizačním režimemFoto: my-concept.cz

Klíčové samozřejmě je, aby si robot poradil se všemi druhy povrchů a jeho kartáč vyzrál na koberce, tvrdé podlahy, ale i zvířecí chlupy. Díky speciálnímu kartáči se chlupy a vlasy nenamotávají, a odpadá tak jejich odstraňování. Ideální na to jsou specializované výměnné kartáče, jaké má například Concept VR3110. Ten se může pochlubit i funkcí Carpet turbo, díky které je při vysávání koberců ještě účinnější. Vysavač dokonce sám rozpozná, kdy vjede na koberec, a v ten moment zvýší sací výkon.

Teď už stačí jen dát si nohy na stůl a nechat za sebe pracovat šikovného pomocníka!

Robotické vysavače Concept jsou skvělými pomocníkyVideo: Concept

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.

Načítám