Hlavní obsah

Sex jednou měsíčně? Změňte to!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Co dělat, když po sobě pár přestane toužit?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo má pořád myslet na sex, když existují důležitější věci? Vztah přeci není jenom o milování... Jenže vynechat ho úplně z důvodu nechuti? Možná i u vás nastal čas připomenout si, že ve dvou se to lépe táhne - a nejen v posteli...

Článek

Když se teď hned zamyslíte nad tím, jak vypadá váš současný vztah, přirovnala byste ho k sopce, která má co chvíli vybuchnout, nebo spíš k prosincovému dni, který je studený jako stůl z mramoru? Je jasné, že pokud uvíznul vztah na mrtvém bodě, pravděpodobně tomu tak bude i v sexu.

Chyba nemusí být v chování jednoho partnera, v dnešní době se o nedorozumění s přehledem postará třeba nedostatek financí nebo vyhazov ze zaměstnání, v horším případě i zdravotní problémy apod.. Sex se vytrácí do pozadí, přestává uspokojovat, bavit, mnohokrát na něj není ani to pomyšlení.

Nezkoušeli jste ale na věc pohlédnout z druhé stránky? Co když vám fungující intimní život naopak pomůže při řešení každodenních peripetií? Nejde o získání nějaké náhražky nebo snad přehlížení problémů a maskování starostí sexem. O tom se tu vůbec nebavíme. Jen se zamýšlíme nad možností, že i přes všechny neduhy je sex poutem, které dokáže překonávat mnohá úskalí.

Zmapování terénu

„Jo, je jedenáct večer, jdu spát. Neměl by teď jako přijít nějaký ten sex? Asi ne, středa byla včera a do další je daleko... A vůbec. Beztak mě zmáhá únava..." Přemýšlíte nějak takhle? Potom je jasné, že z milování se stalo cosi nudného. Nejvyšší čas něco pro opětovné navázání intimního pouta udělat!

Určitě, když se podíváte zpátky, přijdete na nemilé zjištění: Nemáte na sebe s protějškem čas. Nebo si ho nechcete vyhradit. Restartujte mozkovnu a popřemýšlejte, kdy bude vhodné chodit do ložnice dřív, využít volnou sobotu, neděli k milování, když se k tomu přes týden opravdu nedostanete. Prostě zkuste vyzdvihnout milování na jednu z prvních příček nastavených priorit! Není divu, že když ho stále opomíjíte, nic vám mazlení neříká.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Společné chvilky si co nejvíce zpříjemněteFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Emoční vyprahlost

Nějak jste nejspíš zapomněli, že vaše tělo je prostředkem k příjemným zážitkům. Teď ale nevyzařuje žádnou energii? Necítíte se v něm dobře? Nebo snad váš partner? Vzájemná podpora sebevědomí by se měla stát součástí života dvou osob, které si nejsou lhostejné. Zkuste si znovu říkat, co je na vás hezké, a nemusí se to týkat vyloženě sexu. „Vždycky se mi líbil tvůj úsměv," nebo „Ať se děje, co se děje, podpořím tě". Zpečeťte svá slova pohlazením, objetím či jiným gestem. Můžete si i zahrát hru, že dokud oba dva nepřijdete minimálně na pět komplimentů, nebudete vyvíjet žádnou intimní iniciativu.

Nastavte příjemné chvíle

Když už na milování dojde, prodlužte ten čas! Nic proti rychlovkám, ale zrovna do tohoto "cvičení" nepatří. Sexuální sebevědomí se musí pěstovat jako vzácné květiny, takže si spolu dejte závazek, že se nejdříve dvě, tři desítky minut budete svádět, než přejdete přímo k pohlavnímu styku. Navzájem se vzrušujte a oddalujte orgasmus.

Cílem „nápravné kúry" je dokázat, že partnerovo tělo stále taje pod vašima rukama a reaguje na signály - jako to vaše pod jeho. Že se potřebujete a chcete, i když zrovna životní podmínky nemáte nejrůžovější. Důležitá je i trpělivost a to, že i když nejste velkým přítelem slov, nestahujete kalhoty, když je brod daleko, ale jednáte. Sebedůvěra páru se tak může výrazně posílit. Zkusíte to?

Reklama

Související témata:

Načítám