Hlavní obsah

Sex podle věku: Kdy je milování nejlepší?

Foto: Thinkstock

Kdy si užijete nejlepší sex? Zdá se, že spíš v pozdějším věkuFoto: Thinkstock

Reklama

Sex. Od chvíle, kdy ho poprvé okusíte, provází váš život v podstatě neustále. Kdy je ale nejlepší? V jakém věku si ho dokáže žena nejvíc užít? Nad tím přemýšlela britská sexpertka Tracey Cox.

Článek

Kdy zažijete nejlepší sex? Ve dvaceti, ve třiceti, nebo mnohem později? O výhodách a nevýhodách sexu v určitém věku se v britském deníku Daily Mail rozpovídala sexpertka Tracey Cox. A tohle je její názor.

Sladkých „-náct“

Je vám „-náct“ a máte za sebou první milování. Tyhle začátky bývají spíš metodou pokus omyl než nějakým super sexem. „Nejde moc o techniku, ale o pocit novoty. Je to váš první sex, první orgasmus, první zamilování. Vaše hormony bouří, a proto vše prožíváte mnohem vnímavěji a citlivěji,“ vysvětluje Tracey Cox.

Nevýhoda: Ztráta panenství většinou neprobíhá podle dokonalého scénáře. „Hodně žen cítí po svém ,poprvé` zklamání,“ říká Tracey Cox.

Dvacet a něco

Tohle období je (v případě, že jste single) především očekáváním. Vzrušeně vyhlížíte, co bude, až „ho“ poprvé políbíte, poprvé se vás dotkne, poprvé skončíte v posteli. A to je hodně sexy.

Nevýhoda: Jestli se vám nepodařilo najít správného muže, pravděpodobně se vám příležitostný sex brzy omrzí. „Není totiž moc uspokojivý, naopak bývá dost sobecký, protože každý se primárně stará o své potěšení,“ upřesňuje Tracey Cox.

Foto: Thinkstock

V mládí je sex spíš o vzrušení a očekávání, co z toho bude, než o technice a milostném uměníFoto: Thinkstock

Třicet a něco

Je to období usazování se a zakládání rodiny. Řada žen se domnívá, že nejlepší sex zažily v době těhotenství. Hodně pozitivním faktorem je i to, že v tomto věku většinou spíte s někým, koho opravdu milujete.

Nevýhoda: Děti sexuální život nezlepšují. Vyčerpání, nevyspalost, nápor zodpovědnosti, to není moc sexy. „Navíc asi každý rodič vám potvrdí, že i ta nejmenší miminka mají něco jako sexuální radar. Při sebemenším náznaku milostného sblížení rodičů začnou neomylně plakat,“ říká Tracey Cox.

Čtyřicet a něco

Děti už nepotřebují tolik vaší péče a vy máte konečně čas také na sebe a svého partnera. Je to tedy doba, kdy mnoho párů znovuobjevuje sexuální apetit z mládí. „Dobré je i to, že ve čtyřiceti býváme sebevědomější a umíme lépe mluvit o tom, co se nám líbí,“ tvrdí Tracey Cox.

Nevýhoda: Kolem čtyřiceti let se objevují první manželské krize, takže sex může být to poslední, na co myslíte.

Foto: Thinkstock

Bez ohledu na věk, zásadní pro super prožitek je mít vedle sebe milujícího partneraFoto: Thinkstock

Padesát a více

Tady je zásadní mít po boku vhodného partnera. Pokud to štěstí máte, nejspíš si sex opravdu užíváte. „Asi 42 procent párů ve věku 45 až 55 let, kteří žijí v manželství trvajícím deset a více let, má sex jednou týdně,“ potvrzuje Tracey Cox.

Nevýhoda: Situaci může zkomplikovat přechod, kterým hodně žen v tomto věku prochází. Souvisí s ním snížené libido a další intimní problémy, kvůli nimž některé ženy na sex doslova zanevřou.

Šedesát a více

Řada starších lidí tvrdí, že až teď je sex opravdu super. Koneckonců většinu starostí s dětmi, s pracovním vytížením a podobně mají za sebou. Nyní se opravdu milují.

Nevýhoda: Mohou to komplikovat zdravotní problémy, ale pokud dokážete své neduhy brát s nadhledem, na vše lze nalézt řešení a nic není nemožné.

Foto: Thinkstock

Ani v důchodovém věku není potřeba na sex zanevřít. Ba naopak, může být skvělýFoto: Thinkstock

Sedmdesát a více

Řada výzkumů zjistila, že sedmdesátníci označují svůj sexuální život za uspokojivý. „Počet orgasmů samozřejmě nedosahuje žádných velkých čísel, ale sex je klidný, citlivý a nešetří se při něm mazlením,“ říká Tracey Cox.

Nevýhoda: Bohužel, v tomto věku už ne každý má vhodný protějšek k milování. Zdravotní problémy, poruchy erekce, to vše se objevuje opravdu často. Když se ale zadaří, stojí to za to!

Co si myslíte vy? Kdy je sex nejlepší?

Reklama

Související témata:

Načítám