Hlavní obsah

Sex? Ve středu a v sobotu!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Na sexu je potřeba se dohodnoutFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Ve dvaceti bych si poklepal na čelo. Ve třiceti jsem o tom začal přemýšlet. S blížící se čtyřicítkou jsem plánovaný sex začal schvalovat i praktikovat. Je to jako s mnoha jinými radami pana doktora Plzáka. Jako junioři jej máme za cynika, a pak mu pomalu (a neochotně) přiznáváme, že má zase "recht".

Článek

Když se nedostává energie...

Sám tedy právě teď své sexuální hospodářství plánované nemám, protože mám sex, jak si kde koho ukecám a uženu a jak si kdo udělá čas. To se moc organizovat nedá. Ale celý předchozí dospělý život jsem žil ve vztazích. A bůh ví, že zas budu. Teď to ale koneckonců denně vidím u svých kolegů. „Tak jsem si včera dopřála vonnou lázeň, nasadila podvazky, udělala tatarák, zapálila svíčky, a on přišel jak cep. Ve vteřině spal jak utopenej!" postěžuje si Lucka. „Tak si představ, Jene, že mám doma sexuální inovaci," zdvihne významně ukazovák Michal. „Už neříká, že ji bolí hlava, ale že nemá energii!" A tak si říkám, že na tom ještě nejsem nejhůř, protože jsou přístavy, kde mohu zakotvit vždycky a kde nikoho hlava nebolí. Tomu my dočasní singlové říkáme životní jistoty. Ačkoli kdoví, zda tyto naše „jistoty" pak neříkají svým manželům, že nemají tu energii...

Sexuální míjení

Nepatříte-li právě do kategorie erotomanek, dáte mi snad zapravdu, že člověk v produktivním věku, kterému spousty energie odebere budování pracovní kariéry i výchova ratolestí, zpravidla sex nepotřebuje jako denní chleba. To ovšem neznamená, že si chceme sex vyškrtnout ze svého „jídelníčku". Chceme ho, ale jen když máme hlad (nebo když nás „honí mlsná"). Jenže jak to synchronizovat, když On má hlad v pondělí a Ona musí žehlit, Ona by ráda v úterý a On se musí připravit na poradu, ve středu Ji bolí ta hlava a On už tuší, že Ji bude ta hlava bolet, ve čtvrtek jde On na pivo a Ona smutná usne, v pátek nemají energii Oba, v sobotu by energie Oba měli dost, ale zase budou spát u babičky s dětmi v jednom pokoji. A kdoví, co se přihodí v neděli...

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Občas se znenadání objeví migrénaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Plánovaný sex přináší radost i klid

Moudrá čtenářka tuší, že TO nemusí být ve středu, byť se to hezky rýmuje, ani v sobotu, kdy by na TO měl být klid s příslibem prodlouženého nedělního rána (pokud ovšem naši milovaní haranti nevstávají s ranním kuropěním). Mohou to být kterékoli dny, na kterých se dohodneme. Na ty ostatní přesuneme žehlení, večerní práce i individuální aktivity. I to bolení hlavy lze kupodivu (přísahám!) přesunout.

Partneři, u kterých se sex stal až neurotizujícím faktorem („Dnes na to fakt nemám!" „Nevím, co mu (jí) řeknu"), si při plánovém sexu uleví a zklidní se. Dny sexuálního klidu pak dvojice prožívá v pohodě a bez zbytečného napětí a začnou se těšit na dny červeně zaškrtnuté v kalendáři. V těchto dnech se budeme snažit zbytečně neunavovat, naopak vhodným způsobem unavíme děti a zaženeme je včas na kutě. Zapálíme svíce a vonné tyčinky (takové, po kterých nebolí hlava!), otevřeme láhev vína a můžeme si udělat malé líbánky i uprostřed pracovního týdne (třeba ve středu:-)).

Pro oboustrannou nekázeň vyhlašuji amnestii!

Potřeba sexu začasté není u partnerské dvojice zcela vyrovnaná. Odborníci doporučují sexuální frekvenci přizpůsobit „slabšímu článku", neb vynucování sexu může vztah zdevastovat. Odmítnutí milostného ataku nese mnoho mužů i žen velmi těžce, a to i v dlouhodobých vztazích. Pro tyto případy je plánovaný sex velkou úlevou. Ten, kdo by si jej přál denně, si prostě počká, ale ví, že v mu v určité dny jeho partner „neunikne", tedy se může na tyto dny těšit. Druhý partner si tak nemusí denně vymýšlet záminky, proč to nejde. Avšak pozor! Na všechno, co jsem napsal, se můžete vykašlat, pokud se OBA zatoužíte „přepadnout" i mimo plán. Pro taková „přepadení" vyhlašuji amnestii!

Jak to máte zařízené vy, milé ženy? Co říkáte plánovanému sexu? Vaše názory očekávám na info@prozeny.cz!

Reklama

Načítám