Hlavní obsah

Sexuální fantazie: Jaké milování si lidé představují doopravdy?

Foto: Thinkstock

Velký průzkum sexuálních fantazií zjistil zajímavé věci!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou sexuální fantazie normální? Kdo chce ve svých snech spát s kolegou a kolik lidí se nesvěřuje se svými erotickými představami? Odborníci odtajnili nejniternější sexy myšlenky v rozsáhlém výzkumu!

Článek

Mozek je největší sexuální orgán, a tak není divu, že není skoupý na erotické fantazie. Podle britského psychoterapeuta Bretta Kahra a jeho kolegů si je dopřává dokonce 85 % dospělých žen, kterým se zdá například o sexu s jinou ženou, hře na prostitutku či o milování s cizincem. Odborník to zjistil v rámci vlastní rozsáhlé studie, které se zúčastnilo 23 000 osob. Některá konkrétní čísla a informace z jeho výzkumu vás možná překvapí!

A takhle to teď chodí!

  • 90 % dospělých sní o jiné osobě, než s jakou sdílí postel i život, přičemž třeba manžel/manželka kamarádky/kamaráda není absurdní výjimkou. Stejně jako sex s nadřízeným a podřízeným.
  • 41 % osob z výzkumu uvedlo, že si pravidelně představuje milování s naprosto cizím člověkem, kterého zahlédli v metru cestou do práce, ve frontě u pokladny, na ulici před restaurací, kam chodí na oběd…
  • 9 % lidí sní o sexu s kolegou.
  • 25 % dotázaných, a to zejména mužů a osob mladšího věku, ve svých představách koketuje o sexu s dominantní osobností.
  • 18 % žen sní o sexu s více jak dvěma muži najednou.
  • 28 % žen sní o sexu se dvěma muži, zatímco 58 % mužů si představuje sex se dvěma ženami.
  • 25 % respondentů sní o lehké bondáži, tedy těle svázaném opasky, šátky, nebo třeba podprsenkou.
  • 18 % mužů a 7 % žen sní o nějaké formě výprasku. Počítá se i naplácání rukou na zadek!
  • 85 % lidí se se svými nejhlubšími erotickými fantaziemi nikomu nesvěřuje. Proč? Buď si připadají trapně, nechtějí partnera stresovat, nebo nemají odvahu sny realizovat, bojí se, že si ostatní o nich budou myslet něco špatného.

Jsou fantazie normální?

Nejen, že sexuálně snít je naprosto normální, ale i zdravé. „Fantazie hrají důležitou roli při zvyšování libida, zlepšení vztahů, a mohou mít terapeutický účinek na vaši náladu a sebevědomí," okomentoval psychoterapeut Kahr výsledky studie. Není tedy třeba dodávat, že oddáváte-li se erotickým myšlenkám, snům, představám a fantaziím, nemusí to znamenat, že je váš milostný život v troskách a potřebujete vyměnit partnera. Může to být jenom zábava, která neodráží realitu. Za všechny jmenujme třeba snění o extrémním násilí.

Foto: Thinkstock

Být v posteli s více partnery opačného pohlaví láká (teoreticky) mnoho lidíFoto: Thinkstock

Sny versus realita

„Hromadné znásilnění několika muži, sex v podřízené roli, trestání, ponižování. Tyto násilné sexuální představy se vyskytují u žen se sadomasochistickými sklony. V představách si kompenzují skryté touhy a potřeby,“ uvádí sexuolog Zlatko Pastor, který dál vysvětluje, proč se spousta fantazií odehrává pouze v hlavě, ale nikdy se doopravdy neuskuteční. „Někdo se obává, že prožité představy zaniknou, stanou se všedními, přestanou existovat.“

No, je to tak i dobře. Realita někdy nebývá tak sladká jako vlastní představy, ale právě to je na erotických snech tak kouzelné! Podle Bretta Kahra a jeho kolegů mnoho lidí bere erotické sny jako psychologickou potřebu a prostředek ke zkoumání sexuální aktivity nepřístupné v reálném životě. Zdá se vám to jako střízlivý názor sexuálně inteligentních lidí? Tak to tedy máte pravdu!

A o čem sníte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám