Hlavní obsah

Sexy bundy pro každou postavu!

Foto: Takko

Střih bundy dokreslí vaši postavuFoto: Takko

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bunda, kabát, kabátek! V tomto mrazivém počasí je to nezbytnost! Ale víte, který model sluší právě vaší postavě? Správně zvolený typ totiž dokáže mnoho skrýt, v opačném případě ale neomylně na vaše nedostatky upozornit. A tomu se chceme vyhnout, že? Tak si vyberte svůj svrchníček ještě dnes (zvlášť, když v obchodech vrcholí slevy zimního oblečení) a buďte sexy!

Článek

Hubená, klučičí postava

Pokud jste majitelky drobné hubené, delší klučičí postavy, pak se můžete zabalit do objemných nadýchaných prošívaných bund, které tvoří jednotlivé polštáře. Ty běžně přidávají dost kil navíc, takže většina z nás na ně musí zapomenout. Nosit můžete i chlupaté kabátky, klidně do pasu, nebo miniaturní paleta se sedlem – retro ze šedesátých let. V šedesátých letech je nosila třeba modelka Twiggy – jejich sedlo je střiženo těsně pod prsa a je tak vhodné pro ty z nás, které se nemohou pochlubit bohatým dekoltem.

Postava přesýpacích hodin

Můžete se pochlubit ženskou postavou s užším pasem a rameny zhruba stejně širokými jako boky? Gratulujeme, ale přesto vám doporučujeme nosit raději pláště bez vycpávek. Ideální je třeba v pase stažený trenčkot či bunda do pasu. Pokud jste menší postavy, volte kratší bundu či kabát. Pakliže jste vyšší, bude vám slušet delší plášť stažený páskem.

Postava bez pasu

Pokud nemá vaše postava vyrýsovaný pas a nerada byste na tento fakt poukazovala, pak se pro vás perfektně hodí modely se sníženým pasem. Pásek mají většinou posunutý do oblasti boků a jsou střiženy rovně a bez vycpávek. Silueta kopíruje postavu a horní část je ozdobena klopami. Kabátek může být také dvouřadý, nebo na zip. Pokud si pořizujete kabátek na tělo, dejte pozor na kvalitní zpracování – látka se může na některých místech trochu napínat a je tedy žádoucí, aby nehrozilo popraskání švů apod.

Foto: Takko

Každé postavě sluší něco jinéhoFoto: Takko

Máte úzká ramena a široké boky?

Typicky slovanská postava potřebuje potlačit šířku boků. To se vám nejlépe podaří s bundami a kabáty, které jsou dlouhé do půli stehen a jsou volného, áčkového stříhu. Důraz byste měly klást také na horní polovinu – tam přitáhnete pozornost zajímavými detaily, jako je třeba speciální límec, výrazné klopy nebo ozdoby. Rozhodně se vyvarujte kabátků, které jsou v pase přestřižené a spodní část je nařasená jako sukně – takové by vám přidávaly kila navíc! Ideální jsou střihy do áčka, ale zároveň rovné. Velmi vám bude např. slušet kabátek s krátkým dvouřadým sedlem, který je pod prsy přestřižen a splývá pod boky.

Zavalitá postava

Pokud vaše postava potřebuje zeštíhlet a protáhnout, vyberte si pláště a bundy v délce ke kolenům (ty vyšší z vás), nebo do půli stehen. Nepřehánějte to se zdobením a volte ty modely, které mají vertikální švy anebo proužky. Pláště pouze jednořadové!

Už věříte, že každé z vás může bunda či kabát slušet?

Reklama

Související témata:

Načítám