Hlavní obsah

8 000 miligramů stačí, drahoušku. Proč je pro vaši krásu a zdraví toto číslo zásadní?

Foto: Rosque.cz

Vysoce účinný instantní kolagenový nápoj pro zlepšení kvality vlasů, nehtů a pleti. S příchutí manga, sladidlem a vitaminem CFoto: Rosque.cz

Nedostatek kolagenu se neprojevuje jenom povadlou pletí a bolavými klouby. Kolagen je zásadní bílkovina, která udržuje vaše tělo pěkně pohromadě a současně se stará o mladě vypadající pokožku. Zásadní otázka zní: Kolik, jak často a v jaké formě?

Článek

Kolagen je jedním z nejdůležitějších strukturálních proteinů v lidském těle. Nachází se v kostech, kůži, šlachách, vazivech, kloubech a dalších tkáních. Během života dochází u člověka k přirozenému úbytku kolagenu, a to z různých důvodů:

  • Stárnutí
  • Nezdravá výživa
  • Sluneční záření
  • Kouření a alkohol
  • Stres
  • Genetika

Víte, že slovo kolagen pochází z řeckého slova „kólla“, což znamená lepidlo?

Silná vlákna kolagenu fungují ve vašem těle v podstatě jako lepidlo na svaly, kosti, šlachy, vazy, orgány a v neposlední řadě také kůži.

Foto: rosque.cz

Vysoce účinný instantní kolagenový nápoj pro zlepšení kvality vlasů, nehtů a pleti. S příchutí manga, sladidlem a vitaminem CFoto: rosque.cz

Co je kolagen? Fascinující bílkovina, která má mnoho funkcí

Kolagen je ve vodě nerozpustná bílkovina, která působí nejen jako opora a výplň pokožky, ale je také důležitou stavební jednotkou pro utváření šlach, vazů a chrupavky. Kolagen tvoří zhruba 10 procent celkové hmotnosti našeho těla, a dokonce kolem 70 procent hmotnosti pokožky.

Pevnější než ocel. Jaké druhy kolagenu existují?

V těle máte 27 typů kolagenu. Nejdůležitější jsou první čtyři:

  • Typ I tvoří přibližně 90 procent kolagenu ve vašem těle. Skládá se z hustě uložených vláken, která jsou extrémně pružná a silná. Má dokonce větší pevnost než ocel a zajišťuje strukturu kostí, zubů a pojivové tkáně.
  • Typ II pomáhá kloubům, protože zajišťuje správné fungování chrupavky.
  • Typ III podporuje svaly, tepny a orgány.
  • TYP IV má často podobu dvourozměrných plátů a nachází se v kůži.
Foto: Shutterstock.com

Úbytek kolagenu v pleti způsobuje její ochabování a vrásky (vlevo zdravá pokožka, vpravo pokožka s úbytkem kolagenu IV. typu)Foto: Shutterstock.com

Jaké jsou nejčastější příznaky nedostatku kolagenu?

  • Snížená hybnost a bolest kloubů
  • Snížení elasticity kůže
  • Vrásky, pigmentové skvrny, akné
  • Vznik celulitidy
  • Lámavost nehtů
  • Vypadávání vlasů

Jak dodat tělu potřebný kolagen?

Nejznámějším zdrojem kolagenu jsou vedle hovězího a vepřového masa také tučné ryby, vajíčka či mořské plody. Neopomenutelným faktorem pro podporu produkce kolagenu je i vitamin C, který podporuje vstřebávání kolagenu a jeho tvorbu. Abyste však dosáhli doporučované denní dávky kolagenu, museli byste zkonzumovat například vývar ze 4 kilogramů vepřových kostí nebo téměř čtvrt kila želatinových medvídků. Proto je daleko jednodušší dodat tělu chybějící kolagen v podobě potravinových doplňků stravy.

Ke 35. narozeninám si nadělte kolagen

Zatímco v mladém věku bude denní dávka 2 500 mg kolagenu sloužit k udržení optimálního stavu organismu, po 35. narozeninách zdaleka nemusí stačit. Odborníci doporučují nejpozději po 40. roce života zvýšit denní dávku kolagenu na 8000 mg.

Co kolagen zajistí vašemu tělu?

  • Zdravou a mladistvou pokožku. Kolagen je zodpovědný za pevnost a pružnost pokožky. Jeho příjem může pomoci snížit vrásky, zlepšit hydrataci pokožky a zvýšit její elasticitu.
  • Silné vlasy a nehty. Nedostatek kolagenu může vést ke křehnutí nehtů a vypadávání vlasů. Příjem kolagenu může tyto problémy minimalizovat.
  • Zdravé klouby a kosti. Kolagen tvoří kloubní chrupavky a pomáhá udržovat pohyblivost kloubů. Příjem kolagenu může snížit bolest a zánět kloubů a posílit kostní tkáň.
  • Lepší trávení. Kolagen má výhodné vlastnosti pro trávení a zdraví střev. Může pomoci zlepšit trávení.
  • Podpora svalů. Kolagen je také důležitý pro sílu a zdraví svalů. Příjem kolagenu může pomoci s regenerací svalů po fyzickém výkonu a podporovat jejich růst.
Foto: rosque.cz

Rosque prémiový kolagen: Vysoce účinný instantní kolagenový nápoj pro zlepšení kvality vlasů, nehtů a pleti s příchutí mangaFoto: rosque.cz

Proč je denní dávka 8 000 mg kolagenu ta nejlepší volba pro zdraví a krásu?

Vědci zjistili, že pro téměř jisté dosažení maximálního efektu se jeví optimální denní dávka okolo 8 000 mg kolagenu. Tato vyšší denní dávka zatočí poměrně rychle s nedostatky:

  1. pokožky (vrásky, strie, nepružnost),
  2. vlasů (vypadávání, jemné vlasy),
  3. nehtů (lámavost, třepení, záděry, pomalý růst),
  4. kloubů a šlach (bolest).
Více sportuji, takže i já používám Rosque kolagen na klouby a bolesti nohou. Výsledek ani tak nevidím, ale cítím, že mě nic nebolí. A co je naopak vidět na první pohled? Že bezvadně funguje i na vrásky.
Sabka

Tajemství čísla 8 000 objevila značka Rosque

ROSQUE (ROSE – růže + QUEEN – královna) je nová česká značka, která svými přírodními potravinovými doplňky vnáší na tuzemský trh svěží vítr a nové příležitosti. Jako jedni z mála totiž nabízejí potravinové doplňky s denní dávkou 8 000 mg.

Pojistěte si krásu a zdraví pěkně od hlavy až k patě

Co by byla svěží mladistvě vypadající pokožka a zdravé klouby bez hustých vlasů a veselé mysli? ROSQUE Complex – vlasy, nehty, pleť jsou vitaminy, které podporují růst, hustotu a lepší kvalitu vlasů a díky kterým budete mít pevnější nehty a krásnou pleť.

ROSQUE Magnesium dodá vašemu tělu tolik potřebný hořčík, který vám uleví od křečí, nespavosti či stresu a zlepší funkce mozku a srdce.

TIP: Dopřejte si posilující dávku kolagenu, magnezia a komplexu pro vlasy, nehty a pleť díky Rosque – balíček 3v1, nyní s 20% slevou! Stačí jen do objednávky napsat kód ROSQUEbalicek.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.
Související témata:

Načítám