Hlavní obsah

Dejte jaru říz aneb I zahrada si zaslouží po zimě nový sestřih

Foto: shutterstock.com

Jarní práce na zahradě nemusí být vždy o potu a dřiněFoto: shutterstock.com

Také se netrpělivě těšíte na pověstnou první jarní vůni a přešlapujete u předpovědi počasí, která dá zelenou vaší zahrádkářské duši? Poradíme vám, jak si ušetřit mozoly a práci na zahradě si užít do každého zastřihnutí. Jednoduše, hravě a s láskou!

Článek

Konečně je to tady. Rtuť teploměru ukazuje nad 10 °C a to je pro zahrádkaře se srdcem vloženým do každého koutu svého zeleného království impulz pro sekání trávy, řezání dřeva, hrabání listí či prořezávání větví.

Pokud se o zahradu začnete starat zavčas, určitě vám to v jarních a letních měsících vrátí v podobě krásného trávníku, záhonů plných květin a bohatou úrodou ovoce či zeleniny. Přelom března a dubna je ideální dobou, kdy začít.

Jaro je za dveřmi. Do práce!

Zahradní práce jsou často výsadou mužů, jejich těžkých pracovních pomocníků a místem pro očistu mysli. Ale pozor! Teď přicházejí ke slovu ženy se svými hračkami. Na rozdíl od těch mužských jsou ty jejich tiché, spolehlivé a snadno ovladatelné. Žádný zápach spáleného benzinu, žádné nekonečné startování, seřizování motoru, a hlavně žádné špinavé ruce od šmíru. Pomocníky, na které sází moderní ženy, jsou totiž napájené elektřinou z akumulátoru. Nacvaknete baterii a stisknete tlačítko. Toť vše. Ozve se tiché ševelení elektromotoru a stroj začne pracovat. Tiše a výkonně.

Foto: shutterstock.com

Přelom března a dubna je ideální dobou, kdy dopřát své zahradě nový sestřihFoto: shutterstock.com

Síla benzinu, ale bez benzinu

Poprvé v historii a napříč celými generacemi se nyní trh se zahradní technikou od základů mění. Často diskutovaná fosilní paliva jsou nahrazována čistější a zelenější energií. Tuto revoluci a ráj na zemi pro každého zahrádkáře přináší firma EGO, specialista na akumulátorovou techniku.

Je mnoho důvodů pro přechod na akumulátorové strojeVideo: egostroje.cz

Aku nářadí? Jednou zkusíte a…

Nenechte se zmást mýty o aku technice. Nová „elektrománie“ razí heslo: Jedna baterie na pohon všech strojů. Jak to funguje v praxi? Máte tři, čtyři nebo kolik chcete různých nářadí a k tomu jednu baterii. Silnou a výkonnou. Stroj poháněný elektřinou z akumulátoru je stejně výkonný, ne-li výkonnější než jeho benzinový předchůdce.

Snadnost ovládání ho přímo předurčuje k užívání ženami, které si chtějí samy posekat trávník před domem nebo nařezat polínka do krbu. Design nářadí je účelný a jednoduchý. To, v čem se muži tak rádi vrtají, je zde vyřešeno naprosto jednoduše a intuitivně. Napínání řetězu u pily? Otočíte kolečkem. Složení sekačky na trávu? Zmáčknete tlačítko. Výměna struny u křovinořezu? I na to je pouhé tlačítko.

Foto: egostroje.cz

Akumulátorové stroje EGO: Síla benzinu, ale bez benzinuFoto: egostroje.cz

Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše

Když chcete něco dělat, zkrátka popadnete potřebné nářadí a jdete. Přesně to, co muži nesnášejí. Ti si musí svůj stroj připravit, pomazlit se s ním, umazat se od oleje a nasáknout pachem benzinu. Příprava je mnohdy delší než samotná práce – proto to také muže baví. Ale ženy chtějí mít vše hotové co nejrychleji a bez zbytečných okolků. A to umožní aku nářadí EGO.

Co je u benzinových strojů palivovou nádrží, to je u akumulátorových strojů baterie. A zde bývával největší „kámen úrazu“. Dnes ale k baterii dostanete rychlonabíječku, s níž ji nabijete za půl hodinky. A jestli budete chtít pracovat častěji, můžete si pořídit akumulátor další, třeba s větší kapacitou.

Zbyde i na vašeho kadeřníka

Pořizovací cena akumulátorové techniky je vyšší než benzinové. Další mýtus! Pořizovací náklady akumulátorové techniky jsou v poslední době srovnatelné. Akumulátorová technika je ale navíc provozně podstatně levnější než benzinová. Odpadají náklady na palivo, oleje a jiné provozní kapaliny, stejně tak odpadají náklady na servis.

Kochejte se pohledem na anglický trávník a vychutnejte si každé kousnutí do vypěstovaného jablíčka. Ať se zelená!

Anketa

Víte, jak správně připravit zahradu na příchod jara?
ANO, už mám v hlavě vše připravené a čekám na jarní teploty.
87,2 %
NE, musím si nechat poradit od profesionálů a pořídit si správné vybavení.
5,8 %
O zahradu se nestarám. Džungle je džungle.
7 %
Celkem hlasovalo 327 čtenářů.
Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.
Související témata:

Načítám