Hlavní obsah

Dolce vita na kolech: Nový Fiat 600  ztělesňuje sladký italský život

Foto: fiatcz.com

Fiat 600 je ztělesněním všeho, co na Itálii milujemeFoto: fiatcz.com

Když se řekne Itálie, co vás napadne jako první? Moře, pizza, opera nebo rychlá auta? Všechna italská „nej“ mají jeden superlativ, a tím je sladký život neboli dolce vita. A právě teď se Fiat díky svému novému počinu zařadil do výčtu synonym pro italskou pohodu.

Článek

Itálie je spojována s inovacemi. Jednou z nich je i nový Fiat 600, vůz tak revoluční, že by se dal označit jako „Leonardo da Vinci automobilového průmyslu“. Nový Fiat 600 navazuje na úspěch svého předchůdce a bestselleru značky Fiat, modelu 600 z 50. let, který se proslavil jako rodinný „stěhovák“.

Fiat 600 – vůz, který postavil Itálii na kola…

Fiat Seicento, neboli „šestistovka“, byl dílem geniálního konstruktéra Danteho Giacosy. Ve Fiatu byl projekt znám jako „100“ a jeho cílem bylo změnit tvář Itálie.

Po čtyřech letech vývoje a testování byl Fiat 600 dokončen. Dante Giacosa řekl o pár let později:

V roce 1957 jsem byl pozván, abych přednášel v Institutu strojních inženýrů. Byl jsem přijat s velkým nadšením v prestižní londýnské centrále a moje přednáška byla na téma ‚Problémy malého vozu‘. Posluchači naplnili dvě velké haly. Přednáška vzbudila velký zájem a to tak, že o ní psaly i Timesy.
  • Po premiéře na Ženevském autosalonu 1955 byl malý Fiat 600 nadšeně přijat veřejností, velká továrna v turínském Mirafiori nestačila vyrábět.
  • V Itálii se „šestistovka“ vyráběla 15 let, během kterých opustilo bránu turínské automobilky skoro 2,7 milionu exemplářů, další stovky tisíc pak vznikly v jiných zemích.
  • Automobil Fiat 600 pomáhal motorizovat řadu zemí světa, kromě rodné Itálie i státy Jižní Ameriky nebo Jugoslávii.

Úplně poslední kus vyrobili po třech dekádách od premiéry dne 18. listopadu 1985 v jugoslávské továrně Zastava.

Foto: fiatcz.com

Mezi všemi možnostmi barev karoserie najdete italské slunce, zemi, nebe i mořeFoto: fiatcz.com

Ikonický zvenčí, dolce vita zevnitř

Nový Fiat 600 přebírá jméno po původní šestistovce a přináší veškerou italskou atraktivitu a styl. Vnější i vnitřní design jsou dokonalým ztělesněním italské krásy a nálady dolce vita. Stručně řečeno, nový Fiat 600 nabízí skutečné potěšení pro všechny smysly a je neoddělitelnou součástí italské DNA.

Foto: fiatcz.com / zpracování Seznam Brand Studio

To nejlepší z Itálie, stylu, pohodlí, inovací a technologií. To vše v jednom vozeFoto: fiatcz.com / zpracování Seznam Brand Studio

Zhmotněný italský temperament v kapotě

  • Ostrý a asertivní styl s chromovaným nápisem 600 na přední části i na bocích.
  • Moderní LED osvětlení.
  • Elegantní a zároveň dynamický vnější vzhled umocňují až 18“kola.
  • Matně černé prahové lišty a lemy blatníků.

Typický italský styl je okamžitě rozpoznatelný podle italské vlajky na zadním nárazníku. Vnější linie podtrhuje několik okouzlujících prvků, jako jsou leskle černé detaily a chromované prvky.

Interiér italské nálady

Interiér 600 je dokonalým ztělesněním italské nálady dolce vita a popové duše značky. To je dané především několika funkcemi, které byly navrženy tak, aby poskytovaly nejlepší zážitek:

  • osm různých barev pro ambientní osvětlení a prostředí rádia,
  • funkce elektrického nastavení a masážní funkce sedadel,
  • sedadla ze syntetické kůže Ivory s monogramem FIAT, s třístupňovým vyhříváním pro maximální pohodlí.

Elektrický krasavec s dlouhou výdrží

Nový Fiat 600 je nyní k dispozici v plně elektrické verzi – s modelovým označením Fiat 600e.

S délkou 4,17 metru (přibližně 13,6 stopy) a působivým dojezdem přes 400 km je Fiat 600e nejen krása, ale také technologické mistrovské dílo. Napájen je baterií o kapacitě 54 kWh, která umožňuje rychlé nabíjení až 80 % za méně než půl hodiny. Motor o výkonu 115 kW umožňuje zrychlení z nuly na 100 km/h za pouhých 9 sekund.

Da Vinci nebo DiCaprio? Obě jména rezonují silně. Stejně jako motor ve Fiatu 600e

Objevte všechny stupně výbavy

Protože jedna je prostě málo, má pro vás nový model 600 připraveny dvě verze. Vyberte si tu, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Nový Fiat (600e)RED

Dokonale se hodí pro mladé zákazníky, kteří hledají etické a ekologické řešení mobility. Jedná se o nejdostupnější verzi nového modelu 600e, jehož posláním je být dobrý pro lidi i pro planetu.

Nový Fiat (600e)RED přebírá červenou barvu jako charakteristický znak řady, a to jak zvenčí – od karoserie až po loga vpředu a vzadu, – tak i uvnitř, kde zdobí palubní desku a designové prvky na exkluzivních sedadlech z recyklované tkaniny.

Nový Fiat 600e La Prima

Nabízí 100% styl, techniku a pohodlí, aby zajistil pohlcující italský zážitek Dolce Vita. K dispozici je ve čtyřech různých barvách, které připomínají italskou krásu a krajinu: italské slunce, italské moře, italskou zemi a italské nebe.

Poznamenejte si: Od druhé poloviny roku 2024 bude v nabídce značky FIAT také verze s hybridním benzinovým motorem  1.2 Turbo Hybrid.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.
Související témata:

Načítám