Hlavní obsah

Přivítejte nový rok tak, jak to dělávaly naše babičky – snadným, voňavým a levným úklidem

Foto: shutterstock.com

V úklidu se odráží vaše osobnostFoto: shutterstock.com

Nezáleží na tom, jestli jste milovníkem úklidu nebo ho odkládáte, co to jde. Povyšte úklid na očistný rituál a začněte uklízet v novém roce z gruntu jinak. Základem je poznat nové možnosti, zároveň si uklidit v hlavě a navíc – umět to za pár kaček!

Článek

Velký vánoční úklid vzal s největší pravděpodobností během svátků za své. I když jste opět připraveni ve startovacích blocích, naučte se uklízet s láskou, aby výsledek odrážel vaši osobnost. Nevíte, kde začít? Je to jednodušší, než si myslíte.

Hlavně s nadhledem

Než se vrhnete na skříně s oblečením, začnete drhnout podlahy či kuchyňskou linku, zastavte se. Nepřepalte začátek a namotivujte se úklidem místnosti, která vám dá nejméně zabrat. Naučte se zvládnout úklid rychle a efektivně a těšte se z pocitu, že uklízíte s grácií a za pár kaček. Připomeneme vám tajnou zbraň našich babiček. Vždyť uklízet snadno a rychle je snem každé ženy.

Foto: shutterstock.com

Základem je uklízet s láskouFoto: shutterstock.com

Síla sody aneb Čistý domov bez chemie

Babské rady a úklid. Kdo by tyhle legendární vychytávky alespoň jednou při úklidu nevyzkoušel. Vaječný žloutek přidaný do lihu, octová voda nebo cibule však nemusí být vždy tou nejideálnější volbou pro vaši provoněnou domácnost. Možná netušíte, že se vám ve spíži mezi těmito známými pomocníky skrývá ještě jeden poklad. Tím je soda.

Jedlou sodu zná většina z nás především jako malý zázrak pro nadýchané těsto při pečení. Je však také všestranným pomocníkem při úklidu. Skvěle čistí, pohlcuje nepříjemné pachy, dokáže odstranit skvrny či připáleniny a v odmašťování je přebornicí.

Tip: Komu by nevstávaly vlasy hrůzou z připáleného hrnce. Stačí však málo – nasypejte na dno připáleného hrnce jedlou sodu, přilijte trochu vařící vody a nechte odmočit.

Foto: shutterstock.com

Síla sody aneb Čistý domov bez chemieFoto: shutterstock.com

Úklid chytré domácnosti: Ekologicky a levně

Jedním z novoročních předsevzetí bývá často snaha o ekologičtější a ekonomičtější domácnost. Jedlá soda je ideálním řešením, ale… Každá praktická žena ví, že úklid by měl být především rychlý. Odměřovat tedy čas sodě nasypané na spáry v koupelně nebo vyrábět si doma pastu z jedlé sody už ztrácí na svém půvabu.

Ideálním řešením jsou proto takové univerzální čisticí prostředky do domácnosti, které sodu obsahují. Díky tomu snížíte množství chemikálií ve své domácnosti na minimum, a co víc – lednové akce potěší peněženku každého z nás. Funkce Soda Power se aktivuje naplno při smíchání čisticího prostředku s teplou vodou. Tuto žádanou funkci obsahují například univerzální čisticí prostředky Sidolux Universal, jejichž oblíbenost dokazuje i fakt, že produktová řada Sidolux Universal vyhrála první místo ve volbě spotřebitelů roku 2017.

Hlavní přednosti produktové řady Sidolux Universal

  • Univerzální čisticí prostředky do domácnosti pro všechny omyvatelné povrchy
  • Cenově velmi dostupné a účinné
  • Unikátní vůně, které po použití provoní domácnost až na 24 hodin
  • Obsahují sodu (funkce Soda Power)
Foto: shutterstock.com

Každá praktická žena ví, že úklid by měl být především rychlýFoto: shutterstock.com

Aromaterapie při úklidu

Aromaterapie si klade za cíl pomocí vůně pozitivně ovlivňovat lidskou psychiku, fyzické rozpoložení člověka a celkovou motivovanost. Proč si tedy nedopřát trochu této voňavé terapie i při úklidu? Vždyť je to často právě vůně, která je při úklidu jedním z nejdůležitějších aspektů. Každý hned pozná, že je uklizeno, a úklid už nebude jen o samotném zbavování se nečistot.

Řada Sidolux Universal nabízí bohatou paletu unikátních vůní – od ikonické vůně marseilleského mýdla s typicky lehkým nádechem heřmánku a jasmínu, přes sladké a květinové tóny až po kořeněnější parfemace, které uspokojí i ty nejnáročnější nosíky. Vůně čerstvě vykvetlých konvalinek, jarní trávy nebo šafránu v kombinaci s vzácným arganovým dřevem promění každodenní úklid v koníčka.

Anketa

Záleží vám na tom, aby uklízecí prostředky příjemně voněly?
Ano, voňavý úklid mi jde lépe od ruky
86,5 %
Úklid by asi měl vonět, ale netrvám na tom
12,5 %
Vůně při uklízení mě ruší, chci cítit jen chemii
1 %
Celkem hlasovalo 503 čtenářů.
Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.
Související témata:

Načítám